Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 5 / 0
Wczoraj podjąłem kolejną próbę z majką, tym razem 100 mg rozkruszone i wypite z wodą. I też lipa. Tyle że spiący byłem , i dziś też jestem, wszystko mnie swędziało, ale ugrzania żadnego nie czułem. Już po kodzie jest lepiej, choć na paro też nie chce działać.
IV nie mam zamiaru brać, myślałem o per rectum ( którego też się brzydzę) żeby dziś ostatni raz spróbować, ale boje się że już po tych 3 razach będę miał skręta jakiegoś ?? Jaka dawka per rectum? Chyba że ktoś mi sprzedał jakieś przeterminowane tabletki, ale skoro swędzi to powinno działać.
  • 76 / 18 / 0
@michalkarol998

Żadnego skręta nie będziesz mieć po paru dniach z kodą/majką. Przeterminowane tabsy (o ile nie leżały na słońcu czy coś w tym stylu) są git, nawet takie kilkudziesięcioletnie ktoś walił i działało jak trzeba.
Napisałeś, że iv w życiu... i w sumie bardzo dobrze, bo pewnie wtedy już byś nie pisał, że "lipa". ;) btw. doczytałem, że coś o "paro" wspomniałeś. Chodzi o paroksetyne? Jak tak, to coś kojarzę, że antydepy niektóre mogą blokować działanie opio.
Uwaga! Użytkownik kochamtoinienawidze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 10 / 0
A ja mam rozkmine może ktoś cos tu mi powie bo wie, już było z lekarzem gadane, ale spytać doświadczonych nie zaszkodzi. Od roku lece na doustnej majce w ramach prywatnego programu. W zeszłym lipcu zaczęłam brać 2 tabsy raz na 24 h i czasem nawet dłużej mijało a ja czułam aie super, tolerki nie podwyższyła, nawet jakis czas po 1 brałam, a ostatni czas zaczęło mnie trzymać 8 moze juz i objawy? Z 24 h na 8 to troche kosmos. Na razie mam dowalić dawkę na dwa razy dziennie co by nie trzeba podwyższać jej, ale czemu tak sie odwaliło? Ma kto jakis pomysł?
  • 356 / 71 / 0
a bierzesz jakies nowe leki?
  • 76 / 18 / 0
@helli
Może to po prostu subiektywne odczucie, może jakaś zmiana w diecie/sposobie życia, która sprawiła, że szybciej te tabletki metabolizujesz?
Nie wiem jak to wygląda przy podaniu doustnym, ale przy iv czas działania znacznie się skraca po pewnym czasie, u mnie spadło z ok 9-11h do max 5-6, i to przy znacznie większej dawce.

Piszesz, że gadałaś z lekarzem, co na to powiedział? Jeśli wolno spytać ofc.
Uwaga! Użytkownik kochamtoinienawidze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 5 / 0
28 maja 2021kochamtoinienawidze pisze:
@michalkarol998

Żadnego skręta nie będziesz mieć po paru dniach z kodą/majką. Przeterminowane tabsy (o ile nie leżały na słońcu czy coś w tym stylu) są git, nawet takie kilkudziesięcioletnie ktoś walił i działało jak trzeba.
Napisałeś, że iv w życiu... i w sumie bardzo dobrze, bo pewnie wtedy już byś nie pisał, że "lipa". ;) btw. doczytałem, że coś o "paro" wspomniałeś. Chodzi o paroksetyne? Jak tak, to coś kojarzę, że antydepy niektóre mogą blokować działanie opio.
W sumię brałem 5 dni z jednodniową przerwą. Też skręta nie będzie ? Teraz robie sobie przerwę minimum miesiąc.
Tzn. nie wiem czy są przeterminowane, bo daty nie widać, ale wyglądają ba oryginalne, zielonkawe tabletki ,blister też normalby. Wczoraj w końcu spróbowałem per rectum z 80 mg i było czuć wejście ale z pół godziny i tyle. Nastepnie per oral wziąłem ze 150 mg i też troszeczkę wygrzało, ale minimalnie, głównie sedację i senność odczułem .
Tak biorę paroksetynę , ale słyszałem że na majkę nie ma wpływu, tylko na kodę.
Ale póki co jestem zawiedziony działaniem morfiny, a tak jak pisałem IV nie ma opcjj. Ale może to i lepiej :)
  • 149 / 5 / 0
Tak jak pisałem w poście wyżej zakończyłem krótki romans z morfiną i nie powiem żeby mi się to podobało. Powodowała taki fajny stan wyjebania na wszystko, czasem poczułem lekkie ugrzanie, ale już po kodeinie na początku roku pierwszy raz po 10 latach było lepiej.
Brałem łącznie chyba 6 dni z jednodniową przerwą , przerobiłem 4 tabletki MST 200 per oral, jedna próba z 80 mg per rectum.
Mam nadzieję że jakiekolwiek skutki odstawienia mnie ominą, wczoraj i dziś trochę bardziej się pocę, jestem rozkojarzony ale tak to się czuję ok.
  • 482 / 96 / 0
Moim powodem, aby rzucić morfinę był właśnie mój stan zdrowia. Już po miesiącu używania ( i.v.) miałem bardzo silne mioklonie (takie mimowolne spięcia mięśni), nie mogłem przez nie spać. Oprócz tego, moja twarz bardzo się zmieniała. Naturalnie jestem bardzo szczupły, mam BMI ok 16.9-17. Więc moja chuda twarz wyglądała na jeszcze bardziej chudą, pojawiły się wory pod oczami, a skóra zbladła i nabrała szarego koloru. Nie mogłem wręcz na siebie patrzeć. Zawsze przywiązywałem dużą uwagę do swojego wyglądu. Więc to oraz zrywy mięśni, plus ogromne rozleniwienie było tym powodem. Wystarczyły dosłownie cztery dni trzeźwości i wszystkie te problemy zniknęły. Mogłem znowu spać spokojnie i wyglądałem jak normalny człowiek. Jeśli ktoś jest chucherkiem jak ja i jest w długim ciągu morfinowym to polecam zrobić jakieś badania, bo zdrowie naprawdę obrywa.
  • 319 / 42 / 0
Chciałem sobie wrzucić MST na test, ale z możliwych dróg podania wchodzi w grę tylko p.o. lub sniff.
Jeśli chodzi o biodostępność to chyba lepiej sniff, prawda?
No i jaka dawka przy tolerce około 3-4 x 80mg oxy dziennie (po jednej co kilka godzin).
100mg? 150mg? Tak żeby sprawdzić co fajniejsze, to czy ox.
  • 2814 / 367 / 0
31 maja 2021motq pisze:
Chciałem sobie wrzucić MST na test, ale z możliwych dróg podania wchodzi w grę tylko p.o. lub sniff.
Jeśli chodzi o biodostępność to chyba lepiej sniff, prawda?
No i jaka dawka przy tolerce około 3-4 x 80mg oxy dziennie (po jednej co kilka godzin).
100mg? 150mg? Tak żeby sprawdzić co fajniejsze, to czy ox.
Majka sniffem nie bardzo .. p.o tez biodostępność nie jest szałowa ale lepiej chyba na tym wyjdziesz.. pytasz jaka dawka tolerka na oxy 3-4 tab 80mg co kilka godzin tak ? Czyli 1 tab 80mg oxy i jest dobrze ? To myślę ze 100 bedzie dobrze 150mg max
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.