19 maja 2021hahalko pisze: Halo halo, dostałam chlor od lekarki na stany lękowe i napięcia, bo zaczynają mi wtedy myśli samobójcze odwalać i się tnę. Dodatkowo 150 mg wenlafaksyny na codzień, chlora mam jeść tylko doraźnie. Ktoś testował taką konfigurację? Czego się spodziewać? Bo ja widzę, że zdania są 50/50 - albo turbo gówno albo cud.
"Rutyna to rzecz zgubna "
3 razy wzięłam 50 mg i było ok, nawet pospałam, rano dobre samopoczucie. Wczoraj w nerwach zarzuciłam 100 mg i rano byłam nieprzytomna, kręciło mi się w głowie, nie umiałam prowadzić samochodu. Chyba trzeba ostrożnie do tego leku podchodzić.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.