Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Aktualnie myślę nad połączniem PST z jakimś lizergamidem, niekoniecznie 1cP. PST długo się ładuje, o tyle o ile lizer, więc skutki mogą być ciekawe. To wszystko to mój osobisty sen i nie ma nic wspólnego z samsarą, hyhyhy.
Moim zdaniem 1cp-LSD jest nielegalne od 6 kwietnia 2021 roku, bo od tego dnia nowe rozporządzenie zaczęło obowiązywać.
Została dopisana do ustawy nowa grupa "Pochodne tryptaminy VI-NPS"
Są tam podane dwie struktury i rodzaje podstawników w konkretnych miejscach tych struktur.
Pod drugą strukturę łapią się wszystkie lizergamidy nie wymienione z nazwy w ustawie, które znam.
Pod strukturę pierwszą łapią się wszystkie tryptaminy nie wymienione z nazwy w ustawie, które znam.
1cp-LSD podchodzi pod Strukturę drugą wymienioną w "Pochodne tryptaminy VI-NPS".
W 1cp-LSD
Podstawnik R1 to grupa alkilokarbonylowa (jest tam grupa karbonylowa i cykloalkil czyli mamy grupę alkilokarbonylową).
Podstawnik R2 to grupa alkilowa, R3 także alkilowa, R4 także alkilowa.
Poniżej są kryteria odnośnie struktury nr.2, 1cp-LSD spełnia te kryteria bez wątpliwości. 1cp-LSD w tak oczywisty sposób wpisuje się w te kryteria, że mogłoby być podawane jako przykład xD
21 lutego 2022Odklejony pisze: Czyli mam rozumieć @panzlawiadomosc że pochodne tryptaminy czyli każde legalne do tej pory znaczki są w PL już nielegalne? Nawet te najnowsze np. 1B-LSD?
Chocby 93-ho-pce-kutasodupan-pyr-T wymyslili
Ogólnie substancja na plus, dla mnie dużo lepsza niż 1-p, bo brak nadmiernej stymulacji i mindfucka za to jest chaos, wizuale i śmieszek.
Ale przy dobrym S&S następnym razem wjadę głębiej, zaintrygowała mnie.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.