Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
Posty: 85 • Strona 6 z 9
  • 525 / 55 / 0
Imo nie warto, nie ma dużej różnicy w mocy. No chyba, że ktoś specjalnie chce z większej ilości i żeby było bardzo mocno. Ja wcześniej tylko zalewam wrzątkiem, a potem po odlaniu wody gotuje na mleku 40 min (mleko też wlewam od razu podgrzane w mikrofali).
  • 8 / / 0
03 maja 20210Sh14sH pisze:
Imo nie warto, nie ma dużej różnicy w mocy. No chyba, że ktoś specjalnie chce z większej ilości i żeby było bardzo mocno. Ja wcześniej tylko zalewam wrzątkiem, a potem po odlaniu wody gotuje na mleku 40 min (mleko też wlewam od razu podgrzane w mikrofali).
Siemano
Śledzę temat z zaciekawieniem, że z włóknistych makumba też potrafi działać i próbował ktoś może robić makumbe z suszu dekarboksylowanego z kombinatu konopnego? Za 50 g 30 zł i firma też chyba jakość stara się trzymać
  • 525 / 55 / 0
Po mojemu to przepłacanie skoro najtańszy też działa.
  • 266 / 30 / 0
Ciekawy temat, nie sądziłem że makumba z przemysłówki może działać. Napewno kiedys stestuje. Temat bede obserwował.

@0Sh14sH mógłbyś wrzucić, może być na priv, skąd nabywasz ta dzialajaca herbatkę za 7,5zl?
  • 525 / 55 / 0
Myślę, że samą markę mogę podać (skoro i tak na forum dyskutuje się o różnych suszach): Natura Wita. Wychodzi nawet taniej jak się poszuka.
  • 311 / 54 / 0
Mnie nie raz milusio robiły makumby z DonKona.
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
04 maja 20210Sh14sH pisze:
Po mojemu to przepłacanie skoro najtańszy też działa.
Możliwe, że masz rację, tykji kminie czy taki gotowy susz poddany dekarboksylacji przez jakąś konkretniejszą firmę w kontrolowanych warunkach nie byłby lepszy w działaniu od takiego, który musimy sami gotować pod makumbę, w przypadku tego z kombinatu konopnego z tego co rozumiem byłaby opcja wsypania tego od razu do roztopionej czekolady, zamieszać i gotowe, a w przypadku makumby z tego tańszego suszu musimy to jednak poddać wcześniejszej dekarboksylacji w piekarniku tak jak to na hyperrealu jest opisane? Tak kminie czy te 90 stopni jest wystarczające po prostu
  • 266 / 30 / 0
Pijecie z "fusami" czy filtrujecie? Jesli filtrować, czym najlepiej nie mając filtra od kawy?
  • 311 / 54 / 0
Przy prawidłowo gotowanej dwie godziny makumbie nie jest potrzebna wcześniejsza obróbka termiczna.

Co do filtracji, ja ładowałem do sitka, dociskałem łyżką przepłukując jeszcze odrobiną mleka - większość tłuszczu zostaje w papce i warto go wycisnąć. Można też podłożyć pod papkę w sitku bawełnianą ściereczkę i na koniec całość wykręcić.
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 525 / 55 / 0
@mlkfaufau teoretycznie tak tylko jak dla mnie to niezbyt wygodnie jeść taką ilość suszu (chociaż może przy czekoladzie lepiej niż tak jak ja próbowałem z jogurtem) no ale jak komuś pasuje to powinno być ok.
@szynszyla najlepiej kupić prasę francuską w tym celu, koszt gieta zioła a jest najwygodniejsza (tylko docisnąć i odlać) i jest najmniej strat w domowych warunkach.
ODPOWIEDZ
Posty: 85 • Strona 6 z 9
Newsy
[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.