03 maja 20210Sh14sH pisze: Imo nie warto, nie ma dużej różnicy w mocy. No chyba, że ktoś specjalnie chce z większej ilości i żeby było bardzo mocno. Ja wcześniej tylko zalewam wrzątkiem, a potem po odlaniu wody gotuje na mleku 40 min (mleko też wlewam od razu podgrzane w mikrofali).
Śledzę temat z zaciekawieniem, że z włóknistych makumba też potrafi działać i próbował ktoś może robić makumbe z suszu dekarboksylowanego z kombinatu konopnego? Za 50 g 30 zł i firma też chyba jakość stara się trzymać
@0Sh14sH mógłbyś wrzucić, może być na priv, skąd nabywasz ta dzialajaca herbatkę za 7,5zl?
04 maja 20210Sh14sH pisze: Po mojemu to przepłacanie skoro najtańszy też działa.
Co do filtracji, ja ładowałem do sitka, dociskałem łyżką przepłukując jeszcze odrobiną mleka - większość tłuszczu zostaje w papce i warto go wycisnąć. Można też podłożyć pod papkę w sitku bawełnianą ściereczkę i na koniec całość wykręcić.
@szynszyla najlepiej kupić prasę francuską w tym celu, koszt gieta zioła a jest najwygodniejsza (tylko docisnąć i odlać) i jest najmniej strat w domowych warunkach.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/133-212908.jpg)
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek
Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.