Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Już nawet kodeina brzmi lepiej niz oksy, ale ja jestem fanem małych oralnych dawek.
Dzisiaj zjadłem w sumie 120mg od 21 do 23 oralnie i dalej nie było to, to/ Morfine potrafiłem jeść cały dzien po 10mg co 2h. A tutaj 120mg na chwile starczyło.
Może to kwestia że nie miksowałem?
Kodeine i morfine zawsze z piwem, okazyjnie z benzo.
Co sądzicie?
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
Co do mnie na co dzien wole zdecydowanie majke. A najlepiej mix z oxy w jednej pompce :). Majka dziala dluzej i ma lepszy wjazd przy podaniu IV. Oxy wygrywa jednak jesli chodzi o euforie- jest bardziej psychiczna niz ma to sie w przypadku majki- tu wystepuja bardziej euforia sedacyjna, ze tak ja nazwe. Majka to natural jak juz ktos chyba pisal, oxy to syntetyk czy tam polsyntetyk i da sie to odczuc. Co do wjazdu po podaniu IV wygrywa u mnie majka, po podaniu dozylnie oksykodonu nie ma jakiegos specjalnego wejscia, zaczyna sie po prostu bardzo szybko dzialanie substancji.
Jesli chodzi o biodostepnosc oxy wygrywa, przy podaniu doustnym wchlania sie od 60 kilku do niemal 90% podanej dawki. Poza tym mozna je rowniez wciagac do nosa, jednak wowczas przyswajalnosc spada niestety az do 50%. Przyswajalnosc majki to jedynie okolo 30% przy podaniu doustnym (przy dluzszym stosowaniu wzrasta ponoc do okolo 50%) . Tak, ze jak majka to tylko IV. Ok, jak ktos ma zerowa lub niska tolerka i dobry dostep do morfiny a panicznie boi sie igiel to niech sobie je. Sa takie osoby, niech sobie biora doustnie.
Tak, ze na co dzien wybieram majke, od swieta mix majki z oxy w jednej pompce.
No i czas dzialania. Autorze, nie dziw sie, ze krotko oxy dziala, bo niestety dziala on krotko. Majka pod tym wzgledem wygrywa.
Jeszcze jedno- skret. Jak dla mnie ciezszy jest po ciagu na oksykodonie.
Jakiś przelicznik jest ?
Po majce rzygam, oksy bo działa snifem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.