Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 230 / 26 / 0
Rano 12 mg lexotanu+ 150 pregi uczucie w normie czuć było niedosyt, po 4 godzinach dołożyłem 6 mg lexo+300 mg pregi do nosa czuję się fajnie ale dalej czuje niedosyt chętnie bym dojebał jeszcze 150 mg, ale nie mogę bo za szybko się skonczą bardzo szybko tolerka rośnie na nią u mnie wczoraj 300 mg o 20:30 spowodało że do 2:00 byłem pobudzony takie puste pobudzenie a jak sie połozylem na chama i zamknalem widziałem jakieś wzorki kolorowe, aha i palić się chce się strasznie po niej, cholernie 2-3 :papieros: pod lecą i za jakieś 15 min znowu fajeczka ehhh dobry lek, miałem konowała który mi dawał 300 mg kapsułki teraz nie chce przeginać nowy psychiatra to biorę 150 mg, mi poprawia humor taki głupkowaty chęć rozmowy lepsze samopoczucie chce się wyjść do ludzi pogadać (jestem samotnikiem) i raczej mało towarzyski wszystko przez dragi i alko, ale cóż, najlepsze efekty tylko z benzo, bez benzo nie prubowałem więc nie mogę się wypowiedzieć za jakiś bede mieszał z alko może będzie lepsza bomba %-D
  • 1664 / 301 / 0
Bomba? Chłopie. Wciągałem pregabę, do tego różne benzo, zolpidem i tramal to w autobusie jak zamykałem oczy to znajdowałem się w innym wymiarze, istniałem w dwóch światach jednocześnie. Tutaj nie trzeba mieć żadnych urojeń, po prostu widać było, że jestem zrobiony na medal. Lepsza psychodela jak po kwasie %-D %-D %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 78 / 9 / 0
@Teabadger

Ta pregabalina to chyba idealnie się do mixów nadaje, co? Brana solo szybko mnie znudziła.
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Jak to OSTATECZNIE jest z tym tyciem po pregabalinie? Boję się tego skutku ubocznego - czytam właśnie jakieś zagraniczne statystyki, że aż 9% pacjentów tyje po tym leku - przy czym ogólny średni przyrost masy ciała to aż 5 kg. Pytanie tylko, czy tyje się z powodu zwiększonego apetytu (co by mnie specjalnie nie martwiło, bo można opanować, po prostu jedząc określone porcje i ani kęsa więcej), czy z powodu zwiększonego zatrzymywania wody w organizmie (to już gorzej, ale jak rozumiem, mogę w takiej sytuacji poprosić psychiatrę o jakieś diuretyki i problem się rozwiąże), czy - i to by było najgorsze - prega rozwala w jakiś sposób metabolizm?

Tym trzecim jestem przerażona - mam trudne chwile w życiu, od kilku tygodni straszne bóle brzucha, raz wylądowałam na dyżurze, na razie badania nie dały specjalnej odpowiedzi, poza tym, że mam graniczną yersinię w IGM, co w sumie pociesza, jeśli to by było przyczyną niepokojących objawów (oczywiście sama musiałam na to wpaść i zbadać, żaden z konowałów nie rozważył pasożytów, bakterii, infekcji przewlekłych - no i jak tu im ufać?) - tyle w tej całej mizerii dobrego, że siłą rzeczy schudłam (nie miałam nigdy w życiu nadwagi, ale waga waha mi się, w zależności od okresu w życiu, w granicach tych kilku kilogramów, jak jem zdrowiej, to mam duże S, jak gorzej, to M) - więc zawsze gdzieś to, że w tej całej spirali ostatnich problemów zdrowotnych i życiowych, zmieniłam dietę i schudłam, uwydatniłam talię, poprawia jakoś tam samopoczucie - obecnie z powodów zdrowotnych przeszłam na extra zdrową dietę (zero rafinowanego cukru, kazeiny, czyli jakichkolwiek produktów mlecznych poza masłem, zero glutenu, powoli wprowadzam rotację białek, która zawsze działa na mnie mega prozdrowotnie) - no i wiadomo, że zawsze w trzymaniu takiej zdrowej diety utrzymuje nas to, że lepiej wyglądamy - więc serio boję się przytycia po tym leku. Jakie są Wasze doświadczenia z tym?

Na zachodnich stronach piszą też, że gabapentyna prawie nie powoduje tycia i jest bezpieczniejsza niż pregabalina - ale podobno dłużej się rozkręca, i z tego, co Wy piszecie :D , daje mniejszy efekt euforyczny, poprawiający nastrój?
  • 1664 / 301 / 0
Pregaba solo też potrawi zmiażdżyć. Ale połączenie z GABAergikami rozwala system. Więc nie polecam, faza kosmiczna, ale potem trzeba umieć wrócić na Ziemię %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 78 / 9 / 0
Wiem o co kaman, bez tolerancji parę razy wyjebała mnie na orbitę, ale raptem z 10 takich przygód. Szybko sobie wyrobiłem tolerancję jak ze wszystkim :-)
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 229 / 26 / 0
A jak sobie radzicie z bólem głowy jako skutkiem ubocznym? Co najlepiej dorzucić, żeby było safe i przeszło? Schodzę z opio, więc koda czy tram mówię zdecydowanie raczej nie.
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 977 / 223 / 0
@MargaritaHay Na pewno zatrzymuje wodę w organiźmie, niektórzy puchną na twarzy, ja bardzo puchnę w okolicach brzucha, po odstawieniu woda schodzi - przynajmniej tak to u mnie działa. U niektórych wzmacnia łaknienie, osobiście nie odczułem tego efektu, kwestia indywidualna. Część osób twierdzi że je bez zmian i tyją po pregabalinie, bardzo prawdopodobne że coś miesza przy metabolizmie, ale chyba badań w tym kierunku nie mamy, jedynie doniesienia od pacjentów i ćpających pregabę. Najlepiej uważać na dietę, starać się jeść względnie zdrowo i wrzucić jakąś aktywność fizyczną. A tak w ogóle to temat wałkowany 1000 razy, użyj opcji szukaj %-D
  • 3901 / 563 / 0
synecdoche pisze, ze boli ją głowa. mnie tez czesto boli.

to mnie trochę zraża od pregi. boli łeb jak na gigancie kacu, do tego łatwo sobie coś zrobić, u mnie z rana bo zarzucam wieczorem lub noc

zauważyłem, ze ruchy są jakieś nieskoordynowane. czyli np. wstanę z wyrka i a to walnę mocno ręką w biurko, a to jak kroję bułkę to nie myślę nad tą czynnoscią jak zwykle, kroję tak "na odwal" i łatwo jest się pociąć czy coś %-D

też tak macie z tą głową i brakiem ostrożności?
ciekawi mnie szczególnie jak to jest u osób, które nie biorą od dlugiego czasu (u mnie do tej pory z 15 razy, zuzyte ok 2 blistry, obecna dawka czysta mg)
  • 510 / 111 / 0
Tak, przy dużych dawkach boli głowa, ale nie jakoś bardzo. Ibuprom działa.

Tak, jestem bardziej nieostrożny, mam więcej kontuzji etc.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.