Na poczatku po 25mg miałem kaca następnego dnia do południa. Zmiejszylem dawkę i działał jak należy nasennie nie powodując gorszego samopoczucia następnego dnia.
W zaleceniach do brania kwetapine jest napisane by brać najniższą skuteczną dawkę
Wenli nie ruszę ani żadnych innych antydepów. Prawdopodobnie uszkodziła mi słuch i doprowadziła do szumów usznych. Z tego powodu nie potrafię spać :/
Jeśli się nią uspokajałeś w ciągu dnia, to będziesz bardziej nerwowy itd.
A jako tako fizycznego odbicia nie powinno być. To nie benzo.
Odstawiać powoli i obserwować.
12 kwietnia 2021Swietlik98 pisze: jak wy takie malutkie tableteczki dzielicie na ćwiartki jeszcze ? mam preparat ketrel 25 mg.
Raz utnie się mniej, raz więcej. W zasadzie to staram się jesc okruszki. Śpi się dobrze.
Jedynie wybuch tych uczuć jest taki dziwny. Z początku tego nie zauważyłam, ale później się zorientowałam jak zaczęłam za bardzo rozczulać się nad tym jak ktoś mi coś miłego powiedział/napisał
500mg kwety też nagle odstawiłem i nic.
@starysteve
Tak tak tylko używam na sen 100mg, zapomniałem napisać, ale pewnie będzie odbicie bo pamiętam kiedyś mi zabrakło to ani minuty nie przespałem, tylko nie wiem ile to będzie trwało, znaczy się ja mam ten ketrel na dożywocie ale chciałbym spać naturalnie.
BTW: napiszę jeszcze jeden post ale nie scalam bo to całkiem inna sprawa.
@misspill
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.