Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1959 / 204 / 0
@Stteetart, bliscy wiedzą, że jestem ćpunem. Rodzice wiedzą dużo, nawet dzisiaj babci opowiadałem jak po kwasie czułem jedność z ludźmi i wierzę w jakąś siłę wyższą i to się babci nawet podobało xD Także, że jestem uzależniony, to wiele osób wie, szczególnie bliska rodzina.

Ale masz rację, że temat jest mocno zapętlony. Moja psychika jest mocno zapętlona. Ciężko wyciągnąć z tego jakieś wnioski.
Take DXM and Be Happy
  • 1305 / 162 / 0
@Demis
Zamiast tu pierdolić gorzkie żale jak już się zrobisz dobrze i fajnie ci się filozofuje o trzeźwości to pomysł co tu zrobić żeby zmniejszyć dawki
Na początek może tnij pregabaline
Szkoda że kwas walproinowy też bierzesz mógłbyś ciąć pregabaline i klona jednocześnie dając w zamian kwas byłoby łatwiej i bezpieczniej a tak to nie mam pomysłu

Faktem jest że tnac klona i prege musisz dac w zamian coś nie Narkotycznego co wpływa na GABA żeby mieć jakiś tam komfort odstawiania
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 208 / 60 / 0
15 lutego 2021Demis pisze:
O to to, jak jestem porobiony, to chcę przestać, a tak to nie. Ale ogólnie jestem z cudowną kobietą i dla niej (i dla siebie) chcę przestać. Tylko nie wiem jak. Jak jestem pod wpływem to wszystko wydaje się lepsze. Na trzeźwo nie jestem sobą. Zresztą jak byłem 1,5 miesiąca trzeźwy całkowicie, to tylko się z moją partnerką kłóciłem i nic więcej.
Bo może ona ci sie wydaje cudownie fajna bo jesteś pod wpływem %-D
A jest to wysoce prawdopodobne
  • 1959 / 204 / 0
@amadeuszmocart, spędzamy obecnie weekendy razem, podczas których jestem trzeźwy. Wypijam do 3 piw wtedy, ale nic więcej nie biorę. W sobotę wieczorem łapią mnie paskudne objawy odstawienne. A jak wyjeżdża w niedzielę, to od razu jak wyjdzie za drzwi to biorę się za ćpanko. To prawda, że jak jestem naćpany to wydaje mi się bardziej cudowna niż jest. Ale na trzeźwo też jest cudowna. Łączy nas szalona miłość MAD LOVE. Budujemy zamki na piasku, ja bez pracy, na rencie, ćpam, ona o tym wie. Jest 21 lat starsza. Nie wiem jak to się potoczy, ale nigdy nie byłem tak zakochany, i nigdy nie poznałem takiego człowieka. Jesteśmy jednością, pasujemy do siebie. Nie potrafimy żyć bez siebie. Ostatnio rozstaliśmy się na jakieś 3 miesiące. Ale ona się do mnie odezwała i przyjechała. Wróciliśmy do siebie. Jesteśmy razem. A czas który spędzamy razem jest piękny i cudowny. Jak wyjeżdża to śpię pod jej kołdrą bo nią pachnie. Kocham jej zapach. Dla mnie nawet myć by się nie musiała, wyliżę wszystko i jest czyste xd
Take DXM and Be Happy
  • 3245 / 622 / 0
Sumujesz za dużo czynników problemotwórczych, i chcesz wszystko na raz zbawić pstryknięciem palca, segreguj co jest istotne i co jest zależne i rozwiązuj po kolei....
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9555 / 1886 / 2
16 lutego 2021Demis pisze:
@Stteetart, bliscy wiedzą, że jestem ćpunem. Rodzice wiedzą dużo, nawet dzisiaj babci opowiadałem jak po kwasie czułem jedność z ludźmi i wierzę w jakąś siłę wyższą i to się babci nawet podobało xD Także, że jestem uzależniony, to wiele osób wie, szczególnie bliska rodzina.

Ale masz rację, że temat jest mocno zapętlony. Moja psychika jest mocno zapętlona. Ciężko wyciągnąć z tego jakieś wnioski.
To jest relatywnie proste. Wyjścia są dwa albo zrozumiesz, że tak się nie da albo będziesz go ciagnac.
Jedno daje nadzieję drugie to droga do nikąd.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1959 / 204 / 0
Też prawda. Ja zawsze dużo gadam, mało robię. Ale teraz czeka mnie pobyt w psychiatryku w Bydgoszczy. 5 marca mam komisję, ale kiedy mnie przyjmą to tego nie wie nikt. Tam się odtruję i oczyszczę psychikę z ćpania. Wiadome, nie do końca, ale zawsze coś. Szkoda, że tam tylko leczą uzależnienie od alkoholu. A nie od ćpania, ale cóż. Idę tam ze skierowaniem na oddział z problemami lękowymi. Czy mi to coś da to nie wiem. Ale może znowu wrócę do jakiegoś trybu życia. Zasypiania o określonej porze, wstawania o określonej porze. Ścielenia łóżka i przebywania z ludźmi. No i tam jest terapia grupowa. Co prawda trochę innej bym potrzebował, ale terapia to terapia jednak, też uczy czegoś.
Take DXM and Be Happy
  • 9555 / 1886 / 2
17 lutego 2021Demis pisze:
Szkoda, że tam tylko leczą uzależnienie od alkoholu.
Tak naprawdę używka to używka.
Jeden pies czy jarasz czy chlejesz.
Mechanizm jest ten sam.

Tu jednak musielibyśmy wejść w to głębiej. W to, że np możesz po pracy machnąć piwko. Ok.
Jeśli jednak będziesz machać te piwka codziennie i bez tego nie będziesz mógł się obejść to jesteś wjebany.
Możesz sobie kupować po gramie cmc i nakurwiam wieczorami zamiast piwka.

Możesz. Jeśli jednak j/w - nie będziesz mógł się bez tego obejść to jakie to będzie mieć znaczenie ?

Tak samo jest z substancjami które zmieniają produktywność w pracy czy poprawiają skupienie.
W 90 proc w nałogu chodzi o to jak dzialasz. Jeśli planujesz nad tym to ok.
Jednak umówmy się - 90 proc społeczeństwa żyje złudzeniem, że to ogarnia...
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 7 / / 0
tak. a może dygresja: wsxyscy siebie oszukujemy. raz tak, taz tak. psychodeliki?
no prosze, ktoś wziął żeby zdjąć z siebie filtry percepcji i umożliwić sobie doświadczanie świata taki jaki jest. niestety. to co przeszkadzało zostało uświadomione i jak faza minie do znów się klei i zostaje niestety już teraz fdzwiga to ego jako garb i taki niby oswiecony niedaje sobie z tym rady i np.skacze z okna.
Przed tronem twym się chylę, Afrodyto,
nęcąca w zdradne sieci córo Zeusa,
i błagam, smutkiem nie dręcz mego serca,
o nieśmiertelna
  • 244 / 58 / 0
Bo na "oświecenie" sobie trzeba zapracować... i czasem rzeczywiście można się odlecić... nie na darmo mamy percepcję...
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
Zablokowany
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.