CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
202
29%
2.Cos działa
138
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 705

ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
nie cytuj posta pod postem/wildwolf

Ja mieszam mniejwięcej 1 do 5 zwykłe do CBD i jest dużo inaczej. Ja po ziole miałem różne jazdy, dużo osób miało paranoje z policją, ja akurat takich nie, ale nigdy nienawidziłęm wychodzić sam na zewnatrz. Teraz po ciagach na kryształach/a-pvp (5 lat temu) jest troche bardziej schizowo, ale bez tragedii jak wczesniej (odrazu po ciągu). Takie obawy znikają przy pomieszaniu z CBD. Jest mocniej ale słabiej. Większy nieogar ale mniejsza psychodela, w sumie jest dużo smieszniej. Z drugiej strony mniej ciekawie. Ale nie mam problemu wyjść z psem na spacer zjarany ostro do parku i ogarnąć wszystko w koło bez schizy mimo mocnej bani.
  • 371 / 55 / 0
@Loonie420 IMO Tobie CBD nie pomoze. dziala przeciwlekowo, ale to nie ten kaliber. bardziej dla swiezakow co zaczynaja, dla ktorych trawa jest za mocna i lapia "paranoje", ze mama idzie, albo sasiad wie.

to nie jest "proba madrzejszego siegniecia po uzywke" - madry jak wie, ze szkodzi to nie siega.

skoro chcesz uzyskac efekt rekreacyjny THC to z jego zaletami i wadami, wszystkimi.

chory to sie lecz, a nie cpaj.
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
Mam aktualnie dwie, takiej samej wielkości buteleczki z cbd. Oba 10% ale jedna 10mg a druga 1000mg. Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć o co chodzi z tymi mg.? Kupa rzeczy o cbd jest w necie ale nigdzie nikt się nie odnosi do tych mg. Chcę podawać cbd synowi, ma autyzm i kilka innych schorzeń. Dlatego zależy mi na uzyskaniu odpowiedzi...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 389 / 28 / 0
@lufa9999 wydaje mi się z podkreśleniem na wydaje mi się że ilość mg jest na mililitr olejku. W innym wypadku może to być ilość miligramów na cały olejek (rzadko kiedy, często przy liquidach do e-papierosów z CBD).
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1070 / 137 / 0
@lufa9999 wiem, że to tylko cbd, ale jeśli chcesz tym leczyć syna to nie lepiej skonsultować się z jakimś młodym, kumatym lekarzem, który by doradził dawki itd? No offence, tak tylko pytam 😉
  • 371 / 55 / 0
08 lutego 2021lufa9999 pisze:
Mam aktualnie dwie, takiej samej wielkości buteleczki z cbd. Oba 10% ale jedna 10mg a druga 1000mg. Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć o co chodzi z tymi mg.? Kupa rzeczy o cbd jest w necie ale nigdzie nikt się nie odnosi do tych mg. Chcę podawać cbd synowi, ma autyzm i kilka innych schorzeń. Dlatego zależy mi na uzyskaniu odpowiedzi...
zbedne dewagacje, 10% to 10% i lepiej na tym bazowac
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
08 lutego 20214002 pisze:
Ok. Czyli czym się będzie różniła kropla cbd 1000mg od kropli cbd 10mg? Że będzie 100 razy mocniejsza?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 684 / 26 / 0
08 lutego 2021dash pisze:
@lufa9999 wiem, że to tylko cbd, ale jeśli chcesz tym leczyć syna to nie lepiej skonsultować się z jakimś młodym, kumatym lekarzem, który by doradził dawki itd? No offence, tak tylko pytam 😉
On normalnie jest pod opieką lekarzy i ma ustawione odpowiednio leki. Cbd to nasz pomysł. Spróbować czy będzie to miało pozytywny wpływ na niego i, jeśli tak, to wtedy pogadamy z lekarzem...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 371 / 55 / 0
Ok. Czyli czym się będzie różniła kropla cbd 1000mg od kropli cbd 10mg? Że będzie 100 razy mocniejsza?
bedzie dokladnie taka sama. 10% to 10% - masz 2 piwa; jedno ma 5% i drugie ma 5%, ktore jest mocniejsze?
nie widze galerii - czytajac posty jedynie sie domyslam, ze juz Ci odpowiedziano.
w jednym wypadku to ilosc mg w opakowaniu, a w drugim w dawce (kropli). jakie maja pojemnosci oba opakowania?

najprosciej zapomnij o mg, bo pisza nieraz glupoty, np MG - chuj wie co to jest, bo nie gramy, a napewno nie mili, bo mega.
procenty Ci wystarcza. swoja droga 10% to bezsens, lepiej kupic 20% w gore i sobie rozcienczac - wyjdzie taniej.
  • 371 / 55 / 0
takie krople beda sie roznily moca (x100), ale watpie, czy znajdziesz olej, ktorego kropla zawiera gram CBD ;)
operuj na podstawie % i odpusc sobie te mg - do szczescia nie sa Ci potrzebne
kropla oleju 10% = kropli oleju 10%
kup min. 20% i rozcienczaj w innym oleju spozywczym
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).