Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 159 / 10 / 0
Ja miałem tak że trafiłem po tym incydencie z maczanka do szpitala, lecz moja wiedza w tamtym okresie była żadna nie wiedziałem wgl o benzo, ssri itp.
Nawet nie potrafiłem wtedy opisać dokładnie co mi dolega, mówiłem im że zazylem dopy, a oni nic nie robili.
Ja tam dosłownie umierałem, a nie podali mi nawet głupiej hydroksyzyny o benzo to nawet nie mówię.
Może przez to że byłem w zwykłym szpitalu, a nie w psychiatryku.
Potem wypisali bo już tam wytrzymać nie mogłem i mówiłem że jest ok.
I tak z tym żyłem 8 lat
  • 49 / 16 / 0
28 stycznia 2021pomasujplecki pisze:
27 stycznia 2021kateordie pisze:
Działa. Jeśli czujesz zwarzywienie, masz źle dobrany antydepresant i/lub dawkę. Been there, done that.
Co sugerujesz?
Biorę parox, przez miesiąc działala. Potem zwiększyłem dawkę co przestała po miesiącu, dwa tygodnie później skok na 60mg i warzywniak pozostał.
Sertraline próbowałem ale po 3 podejściach po tygodniu odstawiałem bo za bardzo mnie buzowala.
Poczekam jeszcze na tej paroksetynie i zobaczymy. Jak bedzie lipa to odstawiam na lato.
Nie mam uniwersalnego rozwiązania - mogę tylko podzielić się swoimi doświadczeniami. Też jestem na paro od trzech miesięcy i trzymam się najniższej skutecznej dawki, 10 mg. Wiem, że to dawka, która w dużej części literatury naukowej nie jest uznawana za skuteczną, ale mnie wystarcza - tłumi negatywne emocje i lęki na tyle, że już mnie one nie paraliżują (i mam siłę się z nimi zmierzyć), ale nie kastruje emocjonalnie. Efekt zwarzywienia emocjonalnego znam jednak z autopsji, bo dotknął mnie parę lat temu przy znacznie słabszym citalopramie - dopiero teraz widzę, że nie był to do końca dobrze dobrany lek (choć muszę przyznać, że zrobił swoje - dzięki niemu nie zajebałam się XD).
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 3406 / 536 / 0
Tak z ciekawości zapytam, bo sobie podczas kąpieli rozkminiłem takie coś - np. znaczy tak jest, nie ćpam z 1,5-2lata coś co działa na dopaminę, serotoninę czyli wiadomo stimy, eufo, itp co może się z tym kojarzyć i czy np. po takim czasie jest sens brnąć w np. SSRI ?

@misspill co o tym sądzisz, i inni userzy ?

Wiecie tak w skrócie to opisałem, ale wiecie o co chodzi, bo kto ma wiedzieć jak nie wy ;d
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3245 / 556 / 0
Dlatego jak sobie nie wezme jakiejś dokładki do tej paro typu pregabalina czy coś to się zastanawiam po co ja wogole żyje 😬
Pierwszy miesiąc był mega, w drugim było słabo więc zwiększyłem do 40, a w trzecim 60. Pierwsze dwa dni po zwiększeniu były tylko mile a teraz już nie ma nic. Nawet nie mam się jak zabrać za swoje projekty kiedy myślę po co żyje %-D
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 26 / 3 / 0
Chciałem się was doradzić, jaki lek polecacie dorzucić do duloksetyny, aby poprawić funkcjonowanie umysłu i przyśpieszyć jego odbudowę, po skutkach zażywanych dopalaczy? Aktualnie przyjmuję od Stycznia duloksetyne aktualnie w dawkach około 20 mg, co 2 dzień + tianeptyne w dawce 1 tabletki 12,5 mg w dniach w których przyjmuję doloksetynę i 2 tabletek w dniach wolnych od przyjmowania duloksetyny.Do tego tez przyjmuję codziennie 10 mg metylofenidatu(Bo mam adhd) Mamy na celu z Doktorem przejść powoli na dawkę 30 mg duloksetyny przyjmowanej codziennie i odstawić tianeptyne. I chciałbym przedyskutować z moim Doktorem na następnej konsultacji, wdrożenie innego leku zamiast tianeptyny(która ma być odstawiona), po to by po prostu zadziałać bardziej obszernie na wyleczenie mojego umysłu. Co byście mi polecili?
  • 3455 / 1124 / 0
Więcej duloksetyny, to jest jakaś mikrodawka.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 26 / 3 / 0
@misspill Ja mam bardzo wrażliwe receptory i taka bardzo mała dawka w dużym stopniu, zmniejszyła objawy depresji, poprawiła humor i funkcjonowanie umysłu. Dzisiaj rozmawiałem z moim Doktorem na ten temat i powiedział mi, że jestem jedynym przypadkiem, jaki do tej pory widział, by działały na kogoś takie małe dawki leków. A jest już psychiatrą od kilkunastu lat. Jak za pierwszym razem przyjąłem dawkę 30 mg duloksetyny, to tak mnie nabuzowała, że nie przespałem prawie całej nocy. Ostatnio na dniach przyjąłem dawkę około 23/24 na oko mg duloksetyny i się nią przestymulowałem i odczuwałem na zmianę chwilowo zwrost pewności siebie, spokoju, a zaraz na chwile powracały stany lękowe(co jest normalne, przy przyzwyczajaniu się organizmu do snri, bo to prawdopodobnie podwyższenie noadrenaliny wywołało ten stan) do tego nasiliła taka dawka znacząco objawy mojego adhd, miałem duże problemy ze skupieniem, dlatego muszę ostrożnie zwiększać dawki. Doktor powiedział mi, bym zamiast co drugi dzień jak do tej pory to stosował 15 mg codziennie tej duloksetyny, do tego kazał odstawić tianeptyne i zalecił stosowanie fenibutu w dawce (250-500 mg) Mam zacząć od dawki 250 mg codziennie i dobrać sobie odpowiednią dawkę. Za 3 tygodnie mam następną wizytę i powiedział, że wprowadzimy wtedy następny lek, zamiast tej tianeptyny, tylko powoli, pierw mamy zaobserwować jak zareaguję na zmianę dawkowania duloksetyne i dodatek fenibutu. Ogółem ja mam wrażliwe receptory na wszystkie substancje. Upijam się bardzo niskimi dawkami alkoholu, upalam się bardzo małą ilościom wypalonej mj, przez to nabawiłem się nie raz bad tripów od dopalaczy przez co dostałem nerwicy lękowej i depresji. Ogółem jak duloksetyna, wyczytałem, że działa na ludzi średnio po 2 tygodniach stosowania i to w dawce 30/60/90 mg, ja odczułem jej ogromne działanie w pierwszej dawce, po 10 minutach poczułem już pierwsze działanie, powoli się wkręcała, aż mnie przestymulowała w nadmiarze. Podobnie miałem z taką nawet tianeptyną, która na wielu ludzi nie działa, a jak zadziała to bardzo lekko, dopiero po 2 tygodniach stosowania, a ja maprawdę, po jednej tabletce 12,5 mg, po 10 minutach od jej przyjęcia, odczułem dość znaczną poprawę funkcjonowania umysłu i to nie było placebo, bo efekt się powiększał z dnia na dzień w bardzo intensywnym stopniu. Jestem bardzo nie typową osobą pod tym względem.
  • 911 / 207 / 1
Jak uzyskujesz dawkę duloksetyny "około 20 mg"?
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 26 / 3 / 0
@dajmon Rozbieram kapsułkę i znajdujące się w niej granulki wysypuję na biurko. Potem po prostu rozdzielam te wysypane granulki na dwie części, wydzielając na oko dawkę 20 mg, z tych 30mg. Następnie tą wydzieloną część, przerzucam na złożoną kartkę i z powrotem ostrożnie wsypuję granulki do kapsułki, na końcu składając ją.
  • 3245 / 556 / 0
Co powiecie o dodaniu buspironu do parox bo magik nalega ale że mnie już spore warzywko się zrobilo?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.