Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Lipa z tym sikaniem. Po paleniu 3 dni potem problemy utrzymywały się kolejnych parę dni. Ciekawe, że wcześniej tak nie miałem.... Kupiłem sobie nawet Urinal Intensiv (skondensowany ekstrakt z żurawiny) - wg mnie poprawia trochę sytuację
Tak, zauważyłem też problem z przełykaniem. W stylu wchodzę do sklepu, mam zagaić do ekspedientki, ale mam ślinę w mordzie i nagle sobie uświadamiam, że nie ogarniam jak się połyka - more or less
Najbardziej problematyczną rzeczą w heroinie jest dla mnie to, że nie wiem kiedy przestać palić. Palę mały kamyk na folii, potem drugi, potem trzeci. Rano łeb mnie napierdala i rzygam nawet wodą. Rozumiał bym, gdyby efekty były jakieś spektakularne, a odczuwam tylko że faza jest lajtowa, a potem "kac" na drugi dzień jest przejebany i dosłownie umieram.
16 stycznia 2021pavlooo pisze: Opłaca Ci się to palić? Jeżeli jak mówisz faza jest delikatna, a następnego dnia zdychasz. Nie lepiej coś innego, albo inny sposób podania?
Ogólnie to pewnie, że nie ma sensu tego palić. Poprzez pewne zrządzenie losu mam tego jeszcze trochę, więc jeszcze parę razy sobie dziabnę, a potem pierdole opio.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
a skoro to ostatnia dawka to musi być porządnie
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.