05 stycznia 2021szufladziarz pisze: Zdarzają się przeróżne błędy, właśnie przez to, że niektóre programy same chcą pomóc. Czasem zdarzy się, że lekarz wpisze sumarycznie np ilość morfiny, zamiast siarczanu morfiny, co innego jest sumarycznie, a co innego wynika z liczby wypisanych tabletek.
Papierowe recepty rpw są teraz sprawdzane baaaardzo dokładnie, a te z (chyba) jakiegoś generatora, są tak specyficzne, że chyba każdy farmaceuta zobaczy, że to fejk.
Recept z narkotykami nie ma problemu realizować w aptekach przy szpitalach, poradniach leczenia bólu itd., w aptekach galeriowych narkotyków praktycznie nie ma, jak się zdarzają to bardzo rzadko, zresztą nawet psychotropy pojawiają się w takich rzadko, więc nie dziwcie się, że sprawdzają to długo.
Nie mówię, że wszędzie. Jak rpw od znanego lekarza z pobliskiej przychodni to się tak nie sprawdza, ale jak papierowa z innego województwa, albo ogólnie papierowa rpw teraz - sprawdza się. Raz przy realizacji a potem przy retaksacji.
Czy jeśli dostanę e-receptę od lekarza telemedycznie to widoczna będzie ona w systemie mojej przychodni? Mam świadomość, że zależy to od systemów, z których korzystają lekarze i placówki ale może jest jakaś prawidłowość w używaniu systemu jeżeli chodzi o tych e-lekarzy ze stron typu med[...] czy hal[...]?
Masz rację szczególnie młode aptekarki bardzo dokładnie sprawdzają na medikinet
Nawet mnie obserwowały raz
I nawet przy zwykłej recepcie jest zamieszanie np na dhc continus
Przy benzo i tramalu jest rutynowo
Nic im nie nasciemniasz, bo te dawki też się sumują i mogą zajrzeć w historie kwitów.
Dostęp ma cała placówka POZ z której korzystasz, a nie tylko jeden lekarz, bo teraz wystawia zwykle ktoś inny, uwaga na młode kobiety, wchodzące dopiero do zawodu.
Potrzebujemy więcej danych.
Gdyby młoda służbistka, wystawiająca recki w zastępstwie, mi tego nie przeczytała, to bym nie uwierzył.
17 stycznia 2021kurczakswiezy pisze: Coś mi się nie zgadza, bo w POZ wiedzą, kiedy i gdzie wykupiono dany lek. Kwit nie pochodził ani z ich sieci, ani z miasta, w którym urzędują.
17 stycznia 2021kurczakswiezy pisze: POZ , widzi wszystkie recepty jakie na Ciebie wystawiono od 2019 r i później. Z każdej poradni.
Także to teraz norma
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.