Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1123 / 0
A selegilina 5-10mg nie wpływa na nastrój?
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 157 / 20 / 1
@misspill ja biorę rasagilinę 1 mg już prawie trzy tygodnie i nadal nic.
Ani napęd, ani nastrój.
Jestem ciekaw czy się jeszcze rozkręci czy to już maksimum co mogę z tego wyciągnąć. Powinno już działać. bo MAO-B raczej szybko się rozkręca.
  • 449 / 101 / 0
Zawsze warto próbować. Może się okazać, że tianeptyna nie jest po prostu dla ciebie i musisz wskoczyć na coś innego. Ja poczułam aktywizację, ale taką subtelną, a potem używałam tiany wiadomo w jakich celach i zmarnowałam jej potencjał - zupełnie...
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 3455 / 1123 / 0
Selegilina 5-10 sublingual powinna Cię wystrzelić z rana. SelePEA, miks selegiliny z PEA to już ostre wrzenie mózgu, szybko rośnie tolerancja i można afektywnie się rozsypać, odradzam, jest to miks z gatunku super-energetic, euphoric.
Uważam, że MAOI-B świetnie komponuje się z tianeptyną, gdyż komponenta afektywna rozbujana przez MAOI-B jest ładnie stabilizowana i kontrowana przez to SSRE/quasi-opio.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 2 / / 0
Hejka:) Coaxil jest chyba ostatnim lekiem, jaki testuję na zaburzenia depresyjno-lękowo. Wcześniej zaliczyłam fluoksetyne, wenlafaksyne, sertraline i niestety wszystkie odpadają z jednego względu - tragiczne wypadanie włosów oraz spowolniony metabolizm. Czy ktoś z Was miał takie perypetie z lekami antydepresyjnymi wcześniej, czy po Coaxilu mogę się spodziewać takich, jakże wspaniałych uboków? Z góry dziękuję za wszelkie info :)
  • 449 / 101 / 0
Coaxil nie powodował przynajmniej u mnie żadnych skutków ubocznych - nawet wagowych, więc myślę, że warto próbować. Toć to żadne SSRI ani SNR.i ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 2 / / 0
Dzięki wielkie, u mnie na razie 4 dzień, a czuję się gorzej chyba niż wcześniej, ale liczę na to, że to się zmieni po paru dniach
  • 296 / 35 / 0
Coaxil biorę miesiąc. Działa bezbłędnie. Dzięki niemu zszedłem na luzie z sertraliny, bardzo poprawia mi humor i działa przeciwlękowo o wiele naturalniej niż ww. sertralina

Biore 1-1-1 i taka dawka bardzo mi pomaga, od 2 dni mam zjazd bo biorę 1-1-0, po wieczornej tabletce się wybudzalem.

Chce brać 1-1-1 pytanie moje brzmi do doświadczonych : Czy mogę brać systemem 6rano-11-15/16? Żeby nie brać po 18 na noc by móc normalnie spać. Nie za często? Nie za wysokie stężenie leku we krwi? Czy brać 1-1-0 7-15? Jak myślicie? Lek oceniam kapitalnie, na mocną depresję nie pomoże ale na średnia typu moja, nerwice i lęki jest idealnym lekiem.
No, może przesadziłem bo mam wielkie wory pod oczami po tym leku, ale to mało istotne. Pozdrawiam!
  • 17 / 2 / 0
Ja bralem 1-1-1 przez dwa miesiace. Poczatek rewelacja. Zero uboków. Czułem sie swietnie. Ale potem przestał dzialac. Nie polepszal nastroju, lęki wrociły.
  • 296 / 35 / 0
@Waldi11 Zapewne ze względu na to, iz na początku ten lek działa jak opioid. Z czasem to działanie zanika i ujawnia się potencjał antydepresyjny, którego szkoda, że Ty nie doswiadczyles...
Mi się więcej brechtać chce po tym leku, jest bardziej smiechowy

------

Ale będę to rzucał w kąt po sesji, nie mogę spać po tym, lżej się zasypia niż po sertralinie ale mam kolorowe sny i cały następny dzień kimac mi się chce.
Zamulony jestem jak skurwysyn, plusem brak depresji i lękow.

Najwyżej wrócę do tego leku, szybko mega się wkręca i działa naprawdę subtelnie - polecam każdemu.

Zobaczymy jak na trzeźwo po półtora rocznej przygodzie z LPD

scalono - starysteve
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.