U mnie już trochę lepiej, ale myślę że unormowanie tego snu i samopoczucia zajmie jeszcze grubo ponad 2 tygodnie.
Mimo tego, dam Mce kolejną szansę za jakiś czas.
03 stycznia 2021KapitanBoo pisze: @Macz3k dokładnie jest tak jak mówisz. MDMA jako skutek uboczny długofalowy wpływa właśnie na deprawację snu, wywołuje depresję oraz lęki. Wszystko zależy od tego jak często szamałeś, jakie ilości i przede wszystkim jakie są Twoje indywidualne predyzpocyje do wystąpienia tych objawów. U mnie sen powoli zaczyna iść na plus. A mija właśnie 4 tydzień. Od jak dawna masz bezsenność? Czy oprócz tego brałeś jakieś inne używki? To wszystko ma istotny wpływ na to w jakiej kondycji jest twój mózg.
Ja z zasypianiem nie mam problemu jak jestem po pracy. Ale budzę się po trzech godzinach. Potem udaje mi się zasnąć ale ten sen już jest przerywany.
03 stycznia 2021Macz3k pisze: Tak czytam ten wątek i mam coraz większe podejrzenia co do mojej bezsenności. Czy ktoś zauważył też, że od czasu zaczęcia brania MDMA jego sen się diametralnie zjebał? Pytam, bo zaczynam dostrzegać jakąś analogię w tym wszystkim.
@paw333 Ja miałem jakieś problemy ze snem praktycznie odkąd pamiętam, ale to co ostatnio się odpierdala to już jest gruba przesada. Potrafię czuwać do 5. w nocy na płytkim śnie, zanim cokolwiek się zacznie.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.