Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
@Arabella841

I wygląd benzowraka. Już sama sprawdziłam :tabletki:

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 1299 / 259 / 0
22 grudnia 2020nicki pisze:
Ale trudno znaleźć w Internecie jakieś informacje, które to potwierdzają.

Pytanie: czy fenibut i pregabalina powodują tą samą tolerancję? Tzn. jeśli powiedzmy biorę dużo Pregabaliny, to również rośnie tolerancja na Fenibut i odwrotnie?
Dobre pytanie. Na necie piszą, że nie, ale mało info ogólnie chyba. Trudna rozkmina. Inaczej działają.

Tu ziomkowi OBNIŻA się niby tolerka na fenibut podczas brania pregabaliny. Niżej post też, że NIE występuje tolerancja krzyżowa.
https://www.reddit.com/r/phenibut/comme ... tolerance/

Najlepiej brac fenibut rzadko tak czy siak, aby później nie zwalić na pregabalinę %-D

Gdzieś indziej ktoś napisał, że 600mg pregaby = 5g fenibutu, ale bomba na pewno się trochę różni.
  • 12 / / 0
22 grudnia 2020KolczanDiabla pisze:
Jak w końcu jest z uszkodzeniami szarych komórek po predze? Czy po odstawieniu wraca dawna sprawność mentalna?
Mogę prosić o jakieś informacje?

Sorry ale nie latam po forach a mój angielski też do tłumaczeń odpada..
  • 977 / 223 / 0
Jak u Was z tyciem po pregabalinie? U mnie na wadze przybyło 3kg i się trochę zaniepokoiłem, chociaż trzeba przyznać że rzeczywiście jem więcej śmieci ostatnio. Trzeba wrócić do dźwigania ciężarów albo biegania, bo tak być nie może.
  • 510 / 110 / 0
U mnie +8 kg, ale nie robiłem treningów, bo miałem Covid.

Tak czy inaczej Prega chyba zmienia metabolizm
  • 867 / 253 / 0
@Fruktoza u mnie po roku +6 kg. Nie jest źle.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 977 / 223 / 0
To u mnie 6kg byłoby niedopuszczalne, mam trochę schiza na tym punkcie i jak widzę dodatkowe kilogramy na wadze oraz dodatkowy centymetr w pasie to przechodzę w tryb alarmowy :P Już ogarnąłem trening, co ciekawe bardzo fajnie mi się ćwiczyło pod wpływem pregabaliny, jest motywacja, ciekawe czy się utrzyma, czy to taki chwilowy zryw. Jeszcze dietę muszę wyczyścić z chipsów, batoników, zadbać o regularny sen i powinno być ok.
  • 12 / / 0
6kg? Haha, u mnie w tym roku wskoczyło około 17… tyle dobrego, że u wysokiego aż tak nie widać. Ważyłem jakieś 105, teraz mam 120. Pewnie też przyczyniła się do tego pandemia i siedzenie na zdalnej całymi dniami, no ale za główny czynnik uważam pregabe.

Schodzę z dawki i jestem już na maksymalnej terapeutycznej, niebawem mam nadzieję się z nią pożegnam.

Po raz trzeci poruszam temat zdolności intelektualnych w czasie brania tego leku. Jakie spustoszenie mogłem spowodować w swojej glowie? Tzn w pracy czuję się momentami jak paralityk, ale liczę na to, że wszystko wróci do normy. Pytanie tylko po jakim czasie?
  • 510 / 110 / 0
A jak długo to brałeś i w jakich dawkach?

I ile to jest wg. Ciebie max dawka teraputyczna?
  • 867 / 253 / 0
No ale ja jestem właśnie niskawa, mam ok. 165cm, więc bardziej u mnie widać każdy dodatkowy kilogram :)
Tak czy siak słyszałam nawet o osobach, które w ciągu roku na pregabie potrafiły przytyć i z 30 kg, także mam farta.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.