najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja nie rozumiem jednego, czemu ktoś pisze 24/24? jeden dzień światła cały czas, a drógi dzień cima jak w nocy, nie lepiej napisać 24/0 czyli 24 światła, a 0 ciemności? %-D :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzo11 »
WujekDobraRada pisze:
ps. jeśli możesz trzymać hps w pokoju to nie widze przeszkód zeby zrobić sobie boxa.
koszty, koszty, koszty. nie stać mnie na porządnego boxa. sam z kartonu nie zrobie porządnego. będzie taki sam efekt jakby nie było boxa(jeśli chodzi o wypełzanie światła poza niego), poza tym nie mam dostępu do dużej ilości kartonu. kolejnym minusem boxa jest obowiązek wentylowania, co przy otwartym pokoju odpada. i przede wszystkim nie mam miejsca na boxa. pewnie sie bedziecie dziwić, ale pokój jest cholernie nie ustawny, roślinkom zrobiłem miejsce między szafka a ścianą, takze nie jest źle. następnie siostra by sie wydzierała, że "znowu jakieś syfiaste badziewie stawiasz w domu" itp, itd. ogólnie: są przeszkody.

ale dzięki za odpowiedź, chciałem wiedziec czy tak można. po prostu zrezygnuje z rozrywek po ciemku dla dobra roślinek.
i jeszcze pytanie: czym jest dokładnie hermienie i jakie są objawy?
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin-9999 »
HEj witam mam pewne pytanie które od jakiegos czasu mnie nurtuje a mianowicie,
mam nasiona zeńskie lowryder i chiałbym wiedziec czy roslina żeńska która
niezostała zapłodniona wyda jakies nasiona (niepamietam jak nazywało sie to zjawisko ale
polegało na wydaniu owoców z niezapłodnionej rosliny), gdziesz czytałem w necie na poradniku
gosc niezapładniajac zenską rozline zawsze miał pare nasion z jednego krzaka (niebyła to
hermafrodyta, i niemiał meskich), odpowiedzcie mi na pytanie czy jest jakis sposób aby bez zapłodnienia
konopia wydała pare nasionek ??????? szkoda aby moj lowryder#2 był tylko na raz i zebym kupował nastene
nasiona zamiast mieć swoje, czekam na odpowiedzi
Regulamin
1. Mam zawsze rację
2. Jak nie mam racji - patrz punkt pierwszy
  • 429 / 35 / 0
Szczerze, to nie spotkałem się z takim przypadkiem. Nie wydaje mi się, żeby samo z siebie się coś zrobiło. Niepokalane poczęcie.. hehe
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 907 / 8 / 0
może chodziło tu o klonowanie? albo co bardziej prawdopodobne jakiś mitoman chiciał sie pochwalić

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
marcin-9999 pisze:
HEj witam mam pewne pytanie które od jakiegos czasu mnie nurtuje a mianowicie,
mam nasiona zeńskie lowryder i chiałbym wiedziec czy roslina żeńska która
niezostała zapłodniona wyda jakies nasiona (niepamietam jak nazywało sie to zjawisko ale
polegało na wydaniu owoców z niezapłodnionej rosliny), gdziesz czytałem w necie na poradniku
gosc niezapładniajac zenską rozline zawsze miał pare nasion z jednego krzaka (niebyła to
hermafrodyta, i niemiał meskich), odpowiedzcie mi na pytanie czy jest jakis sposób aby bez zapłodnienia
konopia wydała pare nasionek ??????? szkoda aby moj lowryder#2 był tylko na raz i zebym kupował nastene
nasiona zamiast mieć swoje, czekam na odpowiedzi
jest taka mozliwość, ale nie zdaża się zbyt często. W dziale hodowla jest to <gdzieś> opisane.
Nie pamiętam czy takie nasiona kiełkują

Najczęściej te pare nasion powstaje jednak w wyniku zapłodnienia a raczej samozapłodnienia. Jeden kwiat urośnie męski na krzaku źeńskim i zapyli kilka pręcików i będzie pare nasionek hehe
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 429 / 35 / 0
Czyli, że w choćby minimalnym stopniu byłą to hermafrodyta. A on pisze, że nie miał ich. Jeżeli krzak nie był herm to nie ma możliwości.
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin-9999 »
No tu jest adres stonki
http://www.marihuana.prv.pl/
i kawałek tego cytatu, co o tym myślicie ?
Cytat : „Sposób pierwszy.
Wyrywamy wszystkie męskie rośliny i nie mamy nasion, teoretycznie bo pyłek konopi może przebyć w powietrzu do 200 mil (!!!) tak więc jest duża szansa, że jakaś roślina męska nie wiadomo z której części naszego kochanego kraju z innej plantacji i tak nam zapyli i zawsze będziemy mieli parędziesiąt nasion, parę to nie tysiące, a nasza roślina nie straci na wartości (ja osobiście stosuje właśnie tą metodę - wyrywam wszystkie rośliny męskie). Dodatkowo wspomnę tylko, że hodując rośliny pod lampą nie mając żadnej (!!!) rośliny męskiej też z każdej rośliny miałem po kilka nasion.”
Ale przyznam ze z klonowaniem mnie zaciekawiłeś, możesz mi opisać jak dokładniej klonuje się tą odmianę ? wiesz (ile musi mieć tygodni by się nadawała, ile gałązek można dąć na klony żeby roślinie nie zaszkodziło i inne….)
Szukam też kogoś kto miałby na wymianie nasionka regular Lowrydera, kto zainteresowany niech pisze na maila robert0006@o2.pl , na pewno się dogadamy a po skrzyżowaniu z moim Lowryder #2 może liczyć na nasiona
Regulamin
1. Mam zawsze rację
2. Jak nie mam racji - patrz punkt pierwszy
  • 907 / 8 / 0
Równie dobrze można powiedzieć, że facet pływał w basenie, zostawił tam przypadkiem troche nasienia, przyszła do niego popływać kobieta i zaszła w ciąże, mało prawdopodobne ale udowodniono, że możliwe, ale ja bym sie nie bał, podczas jak roślinka rośnie i sie będzie ku niej chodziło (jeżeli to out) raz na 1 czy 2 tygodnie to zawsze można urwać męskie jajuszka (w których jest nasienie) z roślin które są hermami.
Lowryder - fim i sznurek? hm... nie wiem nigdy nie miałem tych maluszków, więc nie mam pewności co do fimu, ale przywiązanie go sznurkiem do ziemi powinno - chociasz troche - zwiększyć plon. Najważniejsze aby miał jak najwięcej dostępu bezposrednio do słońca.

• 164 / 1 / 0
Dodatkowo wspomnę tylko, że hodując rośliny pod lampą nie mając żadnej (!!!) rośliny męskiej też z każdej rośliny miałem po kilka nasion.”

Tragedia. Jak ktoś taki może pisać o uprawie?

Słyszałem o czymś takim jak samozapylenie ale to bardzo żadkie przypadki a nie kurwa każda roślina.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.