Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 10 / 0
Po jakim czasie recka jest w systemie?

Wystawiona w piątek o 18. Dzisiaj poszedłem do apteki dyżurnej i miła pani magister poinformowała mnie, że "danej recepty nie ma w systemie". Coś im się tam musi przeładować na serwerach czy ki chuj? Konował ze znanego serwisu. Miesiąc temu żadnych problemów nie było.
  • 4603 / 2210 / 1
Jest natychmiast w momencie zatwierdzenia. Albo zły numer podałeś, albo zły został ci podany. Mogła też być anulowana przez lekarza, lub przez NFZ. Innej opcji nie ma.
  • 2001 / 492 / 0
Możesz się zalogować do poratalu pacjetna i zobaczyć erecepty, które są na Ciebie wystawione.
  • 50 / 10 / 0
Dziękuję, Panowie, za merytoryczną pomoc. Karmy poszły.

Okazało się, że recka przeszła, ale po zeskanowaniu kodu przez pana magistra w innej aptece (w pierwszej, jak pokazałem pdfa od lekarza, to baba stwierdziła, że jej to jest niepotrzebne do niczego i jak nie ma w systemie, to mam iść w cholerę). Tak że dla potomnych zostawiam to info - próbujcie. Jeśli nie drzwiami, to oknem ;)
  • 349 / 102 / 0
Czyli recepta była w systemie normalnie, pierwsza kobieta źle wpisywała dane/kod.

Natomiast nie słyszałem nigdy o sytuacji, żeby receptę anulował NFZ, wydawało mi się, że anulować może tylko i wyłącznie osoba wystawiająca. NFZ może cofnąć refundację, ale to dzieje się już po zrealizowaniu recepty w aptece, często nawet 5 lat po realizacji.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 6 / 3 / 0
Jeśli lekarz odmówi wystawienia recepty to zwracają wpłaconą kwotę?

Będę wdzięczna za polecenie na pv.
  • 49 / 5 / 0
Też bym przygarnął link do takiej strony
Byłbym bardzo wdzięczny
  • 7 / / 0
siemanko, wie ktoś jak to teraz wygląda? nie mając praktycznie żadnej historii leczenia, zadnych wypisów ze szpitali, ani nic z tych rzeczy dostane tramal mówiąc ze niedawno mialem operacje i lek mi sie skonczył (czy cos w tym stylu)? jak to z innymi lekami wygląda ? prosze o odpowiedź
  • 613 / 113 / 0
U dobrego doktora i z conajmniej średnią gadką dostaniesz bez lipy
:tabletki:
  • 1198 / 140 / 0
Generalnie to mam wrażenie że wraz z każdym rokiem lekarze coraz bardziej mają wyjebane na to co przepisuja, robi sie u nas drugie USA gdzie tony przeciwbolowych lecą. Jednak może wynikać to też z mojej asertywnej osobowości. Zawsze zaczynałem rozmowę z lekarzami na zasadzie chce to i prosze mi to przepisać , bez żadnych gierek i sciemniania , wiec stanowczość i zdecydowanie też ma wpływ na to jak jesteśmy odbierani.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.