15 października 2020laajt pisze: @LiquidStranger Zapomniałbym. Baklo nie działa ośrodkowo więc jego działanie zdaje się nie jest natychmiastowe. Działa rdzeniowo, więc "odpowiednia" ilość musi ci się skumulować, żebyś poczuł efekty. IMO jak powiesz lekarzowi, że działał od razu to albo ogarnie, że coś jest nie tak. Ale to takie moje luźne przemyślenie. Mam nadzieję, że jeśli chodzi o merytorykę to nic nie pokićkałem jeśli chodzi o sposób działania baklo. Np na mnie nawet większe dawki nie działają rozluźniająco na mięśnie i muszę ratować się właśnie klonem i np mydocalmem, czy sirdaludem, które działają już ośrodkowo, więc efekt jest instant.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Scalam stteetart
@LiquidStranger Proszę o scalenie posta. Baklo głównie piszą na stwardnienie rozsiane, więc nie przepiszą ci tego na tę chorobę bez papierów IMO. Ja bym szedł w sztywność mięśni. Możesz próbować mówić, że uprawiasz jakiś sport przez który masz ogromną sztywność mięśni, próbowałeś mydocalmu i sirdaludu (te leki najczęściej przepisują) i chciałbyś spróbować baklo, bo np czytałeś o nim i że stosuje się też przy sztywności mięśni. Poczytaj sobie na mp o nim i spróbuj sam trochę pokombinować.
15 października 2020laajt pisze: Baklo nie działa ośrodkowo
Oczywiście, że działa m. in. ośrodkowo, oto dowód:
@LiquidStranger jeszcze dodam, według tego co mi lekarz mówił, to nawet do tygodnia zajmuje to aż się w pełni "załaduje". Na ile to prawda, to już nie wiem.
@BladziuchnyStrach któraś z porad zadziałała i udało się baklo już ogarnąć, czy pracujesz nad tym nadal? :D
Mam jeszcze troche zapasów to sobie tak czasem rozluźnię mięśnie aż mnie kolana trochę potem bolą
Cytując interakcję - "Ibuprofen może opóźnić wydalanie baklofenu (szczególnie u pacjentów z upośledzoną czynnością nerek), co może prowadzić do działań toksycznych."
Ot, może ci się skumulować zbyt duża ilość substancji i mogą wystąpić sajdy opisane w ultoce.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.