Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Cholera, że też ja nie wpadłem na to, żeby tu zapytać, jak na początku wyjechałem, a tak to trzeba było się naspacerować po mieście i brać krojone sztuki od ciemnych. Przynajmniej okolice poznałem lepiej a i sporo wesołych akcji było. Zawsze mówię, że tak naprawdę to swój swego pozna :)
Pozdrawiam knajpę Monachium ;)
  • 12822 / 2494 / 0
22 sierpnia 2020Prison153 pisze:
Zawsze mówię, że tak naprawdę to swój swego pozna :)
Jest coś w tym : ) Ja wprawdzie poza krajem ościennym byłem wyłącznie w Chile i Brazylii (tylko w Rio i raptem 6 h, ale na plażę udało się dojechać, zamoczyć stopę w Atlantyku i wrócić na lotnisko), ale za każdym razem trafiałem w pobliskim (od miejsca zamieszkania mojej siostry) Parque Araucano (Santiago de Chile) na kogoś, kto sprzedawał. Szedłem z piłką do kosza porzucać, a wracałem dobrze zaopatrzony i porobiony : )
W tym roku było zdecydowanie łatwiej, bo od kilku lat jest legal, ale wyglądało do dokładnie tak samo. Kilka gierek w kosza z miejscowymi i pytanie - "where can I buy some weed?" od razu odezwał się jeden z grających "I can sell you some - no problem :)" Potem wysyłał mi na Whatsapp'a różne inne oferty, ale covid pokrzyżował mi plany i nie skorzystałem.
  • 1 / / 0
Witam Monachium okolice ??
Jakiś kontakt lub ewentualną współpraca ?
Zapraszam na pw
  • 3 / / 0
Siemanko wie ktoś może jak jest z dostępnością we Frankfurcie speeda i gdzie najlepiej szukać? :nos:
  • 225 / 20 / 0
Czy jest w Aachen dobrej jakości koks? Naprawdę mi już zbrzydło kupowanie tynku ze ściany od Turków za pieniądze takie same jak gdy jadę do NL i mam koks o czystości przynajmniej 3 razy większej za te same pieniądze.
Dla ułatwienia
Aachen- Dacia
PL-Skoda
NL-Mercedes
  • 641 / 98 / 0
Nie na temat ale... zastanawiam się nad emigracją z Polski i biorę pod uwagę Niemcy, mam prawo jazdy na autobusy z kwalifikacją na przewód osób... jak tam z pracą, gdzie uderzać?
  • 1 / / 0
Ktoś z północy? Proszę o pw mam kilka pytań na temat stymu.
  • 1 / / 0
Re: Niemcy
Nieprzeczytany post autor: cramu3uY »
Ktoś z Schweinfurtu i okolic, interesuje mnie głownie weed lub hash, zapraszam na pw.
  • 512 / 57 / 0
Re: Niemcy
Nieprzeczytany post autor: Dodelijke »
21 sierpnia 2020sadgoat pisze:
09 sierpnia 2020genodd pisze:
Przyjechałam niedawno do Berlina na dłuższy czas. Chciałby sie ktos spotkać i cos porobić (najlepiej dobrze zgrzać 😊)?
Ja właśnie jadę na kilka dni, brzmi kusząco :D

Ktoś coś wie jak teraz wygląda sprawa helu w Berlinie? Jak jakość i jaka trudność jeśli chodzi o zdobycie?
Zdobycie dragów w Berlinie to tak jak pójść do sklepu po chleb. Taki jest poziom trudności :zombie:
  • 1 / 1 / 0
Pomoze ktos w Hanowerze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.