Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 5292 / 949 / 0
To juz spora przesada. Uważajcie na ten lek bo u kogoś bez tolerki dawki powyżej 125 mg są niebezpieczne solo nawet.
A tutaj jakas alpra , alkohol. Nie róbcie tego w domu .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1956 / 200 / 0
No mnie dawka powyżej 125mg wysłała na OIOM. Nie pamiętam ile tego było dokładnie ale pewnie coś w granicach 125-200mg donosowo i 4 browarki. Ponoć siedziałem z rodzicami w salonie i w pewnym momencie mnie odcięło, więc zadzwonili po karetkę. To prawda, lepiej uważać.
Take DXM and Be Happy
  • 1180 / 400 / 0
02 września 2020farawayfromheaven pisze:
lecząc wczoraj kaca wrzuciłem przez cały dzień pół paczki, bo tyle w niej miałem, czyli 25x25=625mg. do tego z 5mg (nie więcej chyba) alpry. w pewnym momencie byłem już tak poskładany jakbym stracił mięśnie, a tu jeszcze taniec towarzyski mnie czekał.

po zajęciach dolałem 2 butelki wina, 3 ćwiartki kolorowej, 2 piwka i poszedłem w miasto. co było dalej, nie mam pojęcia, na szczęście spotkałem ziomka, który zaprowadził mnie na siłę do mieszkania. inaczej mogłoby się skończyć źle.

nie polecam, srogo przesadziłem, rano czułem się jak gówno, teraz mam ochotę się napić, ale starczy
baclofen w tak dużej dawce, plus sporo alpry, plus sporo alkoholu - to miałeś szczęście, że spotkaleś ziomka, bardzo niebezpieczny miks i wszystkiego naprawdę duże dawki, poza tym każdej z tych substancji nie powinno się łączyć z pozostałymi :uwaga:
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
02 września 2020farawayfromheaven pisze:
lecząc wczoraj kaca wrzuciłem przez cały dzień pół paczki, bo tyle w niej miałem, czyli 25x25=625mg. do tego z 5mg (nie więcej chyba) alpry. w pewnym momencie byłem już tak poskładany jakbym stracił mięśnie, a tu jeszcze taniec towarzyski mnie czekał.

po zajęciach dolałem 2 butelki wina, 3 ćwiartki kolorowej, 2 piwka i poszedłem w miasto. co było dalej, nie mam pojęcia, na szczęście spotkałem ziomka, który zaprowadził mnie na siłę do mieszkania. inaczej mogłoby się skończyć źle.

nie polecam, srogo przesadziłem, rano czułem się jak gówno, teraz mam ochotę się napić, ale starczy
przepis na samobójstwo.
  • 510 / 110 / 0
ja mam taką chorą tolerancję, potrafię wrzucać wszystko, nieraz wyrzucano mnie z klubu bo wyglądam jak zombie, a ja wrzucałbym dalej. potrafię na urwanym filmie funkcjonować jeszcze kilka godzin.
efekt chlania dzień w dzień, a potem ciągu od 4 lat gbl/baklo/benzo i chlania dalej w międzyczasie. zresztą nie tylko gaba, 2g tramca naraz bez tolerki, 3g speeda średniej jakości zjedzone po wypiciu pół litra duszkiem i 4 piw.
w ogóle stan po takiej dawce, kiedy jeszcze trzeba coś robić wśród ludzi, a ma się wrażenie jakby ważyło się 10kg i ciało było pozbawione mięśni, nie do opisania.
chwilę jeszcze pamiętam jak już poszło to całe alko jak chodzę po mieście i chyba nie jestem w stanie już rozpoznać ulic, nie trafiłbym do domu, fart że spotkałem ziomka, źle by się to skończyło

@igla83

dokładnie, sam się nieraz dziwię, że nadal się budzę, nie pierwszy taki wyskok.
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
@farawayfromheaven no zajebistą masz tolere,ja biorę baklofenu max 200mg. do tego 2 piwa,i już orbituje,niejeden by się przekręcił po twoich dawkach.
  • 5874 / 1213 / 43
Ja zawsze się napierdolę na baklofenie, teraz sobie przemyślałem.
Ciągnie mnie po tym do picia nieziemsko.
No i jakby nie patrzeć to cały czas jestem na nim w ciągu z przerwami.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1223 / 487 / 0
@london5 mnie też ciągnie do picia,a to miało być kurwa lekarstwo na alkoholizm :płacz:
  • 510 / 110 / 0
@igla83

no niestety, żaden to powód do chwały. chętnie wróciłbym do dawnych czasów, chociaż minie parę dni i 50mg baklo znowu mnie porobi, bardzo szybka spada mi tolerancja, po prostu jakby takie wyskoki "na razie" uchodzą mi płazem. samotność, własna działalność, do tego praca na etat, czasem trzeba odreagować troszkę.

mam tak samo jak Wy, taki to lek na alkoholizm, że też się zawsze nakurwię pod wpływem
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 2 / 0
Moje doświadczenie z baklofenem - około 6 lat.
Dawki - od 10 do 100mg doba
Działanie do 25 lekkie . Od 50 do 75 mocne . 100 bardzo mocne . raz dawka plus 100 okazała się zbyt duża i bolesna dla brzucha .. :-/ było bardzo źle.
Jeżeli chodzi o lek serio wżera się w ukł.trawienny polecam osłonkę i zażywanie po posiłku a nie po wypiciu kawy na czczo tak jak ja robiłem.
Szczerze to nie polecam brać dużych dawek dla początkujących bo serio to jest dość mocne.
Baklo dobrze podbija kode,trama i wydłuża nieco działanie :D :mniam:
Biorąc dawke 25mg z 450 kody jest świetna zabawa :)
Tak samo jest w przypadku baclo z dxm , tylko faza jest bardziej spokojna i inna - można zasnąć , albo wystrzeli jeszcze bardziej niż sam dxm jak
zjemy do niego baklofenik .
Najlepiej działa 25mg bo jest stężenie większe na masę tabletki. Mnie odpowiada osobiście ciumkanie czyli rozgryzam i pod język a jak się wolno rozpuści to popijam :) Jak dla mnie ślinianki pomagają części się wchłonąć już w ustach albo to placebo ale tak czuje, że wchodzi mocniej bo szybciej :) (tak samo robie z clonazepamem-tgzw.miętówką tak go nazywam ponieważ super chłodzi w ustach :mniam: ) Ok ale nie zmieniam tematu ;-D
Po 25 mg jest lajcik ale po 50-75 już fajnie pobudza , taka faza jakby cały czas trwało wejście alkoholowe i przyjemne pobudzenie - tak najprościej mogę to opisać jak dla mnie odczuwane jest działanie przy tej dawce :) Bardziej stymulujące niż alkohol ale coś mniej więcej podobnego .
Po długim braniu należy serio odstawiać go wolno bo jest lipa więc jak chcesz brać dłużej zostaw sobie kilka sztuk na odstawienie w ciągu 10 dni chociaż :) Czemu? Jest jazda typu lęki i nazbyt duża sztywność mięśni a pewnie są osoby co mogą ewentualnie doświadczyć halucynacji i innych .
Przy ciągu wielu lat jest też z czasem problem ze wzrokiem ale on mija po kilku miesiącach od odstawienia , tak czy owak trzeba to mieć na uwadze :D Bakuś jest całkiem spoko tylko serio nie przesadzam nigdy z dawkami bo to nie jest już fajne powyżej 75 a co dopiero 100 . Jak ktoś pisze, że zjadł ponad 300mg to mnie się nie mieści w głowie jednak wierze, że tak jest bo każdy ma inny organizm :) Kurcze wg. zamulił mnie dzisiaj i nie wiem już co napisać dalej ale i tak wena jest fajna > Pozdro . HAj :pacman: %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.