Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 36 / 1 / 0
9 paczek alprazolamu to raczej spore ilości stąd moje obawy. Będę leciał ze znajomym który nie wie że w ogóle zażywam benzo. W razie kontroli jakby się celnicy dojebali pewnie wszystko by kazali wyłożyć na wierzch , miałbym zajebisty przypał przy kumplu. Zresztą inni ludzie też by widzieli :/ Do tego pytania że skąd mam, że leczę się psychiatrycznie, musiałbym pokazać receptę i zaświadczenie. Nawet nie chce myśleć co kumpel by o mnie pomyślał :/
  • 510 / 53 / 1
Rodzinny może wystawić takie zaświadczenie? Bo od niego biorę klony, psychiatry nie widziałem na oczy od 3 lat
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12730 / 2464 / 0
@pigula40 - jedziesz tam na jakiś czas, a nie na 3 dni, tak? Przelicz sobie, ile tabletek wychodzi na dzień i odpowiedz sobie jeszcze raz na pytanie, czy to faktycznie znaczne ilości.

Jeśli będziesz miał kontrolę, to raczej nie przy ludziach, tylko wezmą Cię gdzieś na bok.
Przy ludziach tylko skanują i ew. robią test na obecność cząsteczek narkotyków (i jeśli coś wyjdzie, to wtedy na bok).

Jak latałem na 3-5 tygodni do Chile będąc na lekach, to nie takie ilości przewoziłem (benzo + mocne leki opioidowe). Też pisałem zaświadczenie (po angielsku, bo wydawało mi się to bardziej praktyczne), ksero recept.... nawet wyciągać nie miałem okazji.
Szukałem jakiś czas temu tego tekstu (żebyś mógł z niego skorzystać), ale to było lata temu i nie chciało mi się już przeszukiwać poczty po setnej stronie : )
  • 813 / 142 / 0
29 sierpnia 2020pigula40 pisze:
9 paczek alprazolamu to raczej spore ilości stąd moje obawy. Będę leciał ze znajomym który nie wie że w ogóle zażywam benzo.
Nie, to nie są spore ilości, celowo tak siejesz panikę? Dziwne trochę, że tak drążysz temat.
  • 2714 / 514 / 0
Nie wiem czemu uważasz, że autor wątku celowo sieje panikę, a samo drążenie tematu jest dziwne.
Nigdy tego nie robił, nie zna się na prawie i po prostu się denerwuje, bo chce spokojnie sobie dolecieć na miejsce bez zaliczania przypału - czy to u celników, czy u kumpli. Nic dziwnego w tym nie widzę.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 36 / 1 / 0
Nie sieje żadnej paniki, UltraViolence ma rację, jest to mój pierwszy raz kiedy będę przewoził jakiekolwiek leki a tym bardziej leki psychotropowe dlatego chcę się upewnić. Nie chce przypału. Czy duże ilości czy nie...mi się wydają duże. Nie jadę tam na 2 dni wiadomo ale też nie chce zażywać benzo codziennie bo boje się uzależnienia. Max 3 razy w tygodniu i dawka maxymalna 1,5 mg. Duże ilości to jakie do których mogli by się przyczepić?
  • 1675 / 1039 / 7
Jeszcze takie info dla potomnych, bo również niezarejestrowani czytają...

Jako że temat dotyczy przewozu do UK z Polski, a niektórzy opisują doświadczenia z dalekich podróży, gdzie faktycznie taki stres może być uzasadniony... Też by mi się nie uśmiechało zostać na krańcu świata z palcem w dupie, więc rozumiem.

Mniemam, że lot odbędzie się tymi słynnymi liniami lotniczymi, w których niebawem pewnie zaczną sprzedawać miejsca stojące, byleby tylko napchać jak najwięcej świń do za ciasnej klatki w celach finansowych.

Jeśli to Wizzair, bądź Ryanair, to z tego miejsca Ci przyrzekam, że przy przejeżdżaniu przez te stresujące wszystkich taśmy nic się nie wydarzy, promise 😉
  • 12730 / 2464 / 0
Linie lotnicze mają jakiś wpływ na aktywność celników? Nigdy nie słyszałem o takiej zależności.... (ale nie twierdzę, że jej nie ma).
  • 36 / 1 / 0
Skoro 9 paczek to małe ilości to jakie są duże i do jakich mogliby się przyczepić?
  • 12730 / 2464 / 0
A co to za różnica? Masz zamiar zabrać więcej?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.