Staram się robić przerwy by urnormować sytuacje, ale za długo owe przerwy nie trwają a zasadniczo sprowadzają się do redukcji częstotliwości brania...
Od dłuższego czasu nie biorę już stymulantów i moje pytanie dotyczy właśnie stimów. Czy bezpiecznie mogę brać emkę, kryształy itp. zważywszy na problem z cyrkulacją krwi? Oczywiście brać tylko sniffem czy oralnie, wyłączając iv.
Nie wprowadzaj człowieka w błąd, chcesz go na sumieniu mieć? Kilka postów na forum, a zachowujesz się jak pięcioletnie dziecko z wodogłowiem.wlq
Do angiologa się na wizytę koniecznie zapisz. Od razu możesz zacząć stosować leki na rozrzedzenie krwi. Nie czekaj. Potencjalnie sa ogromne szanse na udar niedokrwienny. Stan o którym piszesz jest bardzo poważny i wymaga kontroli lekarskiej, usg dopler żył i tętnic, a także długotrwałego leczenia farmakologicznego.
Ja miałam usg ręki, jak się umówiłam do chirurga z dwoma guzami, co mi urosły pod skórą po wypadnięciu przy podaniu.
Zrobiliśmy usg, żeby zobaczyć, jak w tych miejscach żyły sobie radzą.
Krew płynęła, także żaden zabieg nie okazał się zasadny.
Musiały same zejść. Trzy miesiące to trwało.
Nie lekceważcie tego, bo to tykająca bomba, która na zegarze wyświetla 00:00:02
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.