powiedzialem; kupilem twoj czas nedzarzu
po czym odbezpieczylem i wystrzelilem pocisk
czy postapilem slusznie?
Off top and warn -
wildwolf.
Wzięłam 4mg klona (do tej pory brałam 2mg, ale już się chcialam wymiksować z benzo ale coz), zaczynam coś czuć. Miałam zdzwonkę z lekarką, powiedziała, że to może być wynikiem stresu i przegrzania i dała mi zwolnienie do końca tyg wiec moze jkos to bedie
dzieki za rade zeby nie dorzucac xanów
29 lipca 2020jasimalgosia pisze: Sama jesteś? Zadzwoń po kogoś albo do kogoś. Nie siedź sama.
Nie wiem jak to przeliczyć na te z apteki - dla mnie 6mg clonazepamu = 1mg flualpry, czyli jakoś 450mg klonazepamu. Niby żyje, ale jak na sporej benzo bombie połączonej z opio skrętem.
Lecieć po rivotril? Trzymać na maleńkich (0,1mg) dawkach benzo? Służby odpadają
Jeśli coś będzie nie tak to dzwon na pogotowie. NIC MU JUŻ NIE DAWAJ.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.