Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 904 / 182 / 0
Uzależnia ale odstawia się stopniowo i im wolniej tym lepiej i bez wiekszych problemów.
  • 1424 / 89 / 2
09 lipca 2020JanPawelSzlugi pisze:
Takie SSRI na przykład rzeczywiście powodują trwalsze zmiany mózgu. Za to mówienie, że branie baklofenu to leczenie to jak mówienie, że ktoś leczniczo pije alkohol. Branie substancji zmieniających świadomość jako lekarstwo na uzależnienie od substancji zmieniających świadomość to wg mnie oszustwo psychiatrii... Tak samo jak to, że przy co drugim leku psychiatrycznym jest napisane "mechanizm działania nie został do końca poznany" %-D

Baclofen jest spoko doraźnie.
Ty odwal się koleś od mojej miłości i ciągów.Jak chcesz mieć zmiany w mózgu to można wjechać głową w wystający gwóźdź, a to ratuje dupę pewnym osobą.Leczy alkoholików i daję nutę radości do życia, a od kono oczekuj tylko ćpania.Balco to magia.
action movie:gun:
  • 5776 / 1184 / 43
22 lipca 2020Elendil89 pisze:
Biorę baclo 75 mg od 6 dni.. Na spastyczność i przepukline kręgosłupa lęźdzwiowego .
Spastyczność mięśni mam od SM . Tragedia.

Czy taka dawka uzależnia? Cały czas działa tak samo .
Już jesteś uzależniony, może nie psychicznie - ale fizycznie tak.
Jak chcesz sprawdzić nie bierz baklo przez jeden dzień.
Zmniejszaj dawki i w kilka dni to można odstawić.
Podejrzewam jednak, że nagła odstawka po jakimś miesiącu przy takiej dawce i może być nawet delira.
Chociaż, czy ja wiem. Na ulotce nic nie ma o nagłym odstawieniu leku. A ludzie biorą go latami.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 506 / 109 / 0
22 lipca 2020Elendil89 pisze:
Biorę baclo 75 mg od 6 dni.. Na spastyczność i przepukline kręgosłupa lęźdzwiowego .
Spastyczność mięśni mam od SM . Tragedia.

Czy taka dawka uzależnia? Cały czas działa tak samo .
Przy Twojej chorobie spastyczność mięśni czasem pewnie słabnie, a czasem się nasila. Dawka jaką bierzesz jest dawką normalną. Jeśli pytasz o kwestię odstawienia, to ja łykam baclofen od 2015 roku, przejadłem setki opakowań, byłem w ciągach ~200-300mg, które trwały miesiąc/dwa, na dzień dzisiejszy biorę 25mg dziennie na lepszy humor, albo właśnie w momencie kiedy jest mi potrzebne rozluźnienie mięśni. Taką dawkę można spokojnie szybciutko odstawić, a jak widzisz po mnie mimo zjedzonych tysięcy tabletek znowu wróciłem sobie do momentu kiedy po zjedzeniu jednej sztuki potrafię dokładnie powiedzieć w którym momencie nagle czuję się lepiej i mam lepsze samopoczucie, dwie tabletki to już dla mnie imprezowy klimat.

Ale tak jak napisał Ci london, nagłe odstawienie z dawki 75-100mg spokojnie może się skończyć delirką, czy lekką psychozą.
  • 626 / 121 / 0
@Elendil89 Redukuj co tydzień o 25mg/10mg . Im szybciej tym się jak tego pozbędzies z organizmu tym lepiej. Napewno łatwiej zejść niż z benzo. Chodź po tygodniowym "ciągu" najlepiej rzucić sposobem cold turkeyBaclo nie należy do substancji psychoaktywnych, ale jednak ja to porównał bym to GBLa. Także uważaj.
  • 62 / 3 / 0
Mam pytanie biorę escitalopram afobam codziennie jestem wrypany w to ale z afobamu schodze jestem już na 0.5mg dzień więc chyba już z górki dzisiaj dostałem od neurologa na rwę kulszową baclofen i tramadol. Trochę się cykam w takim mixie to brać lekarz mówi że spoko nic się nie będzie działo... Ale jako starych wyjadaczy wolę się was zapytać... Czego się mogę spodziewać po mixie afobam 0.5 baclofen 10mg tramadol 37.5mg... Jestem lękowcem więc nie wiem czy spodziewać się polepszenia czy pogorszenia samopoczucia po tym
  • 1223 / 487 / 0
raczej polepszenia moim zdaniem,sam baclofen całkiem niezle poprawia nastrój
  • 626 / 121 / 0
Tramal zwiększa potencjał działania serotoninergicznego. Podbije esci, ale to małe dawki to ZS raczej nie będzie, a reszta specyfików nie robią interakcji. Dopytuj w dziale mixy SSRI z trampkiem.
  • 111 / 10 / 0
Recepta online - 5min rozmowy. Powiedziałem że jestem w Polsce a skończył mi się lek bo mam przedłużony urlop. Miałem wypadek w pracy 4 miesiące temu i uszkodziłem rdzeń kręgowy spadając z wózka widłowego. 2 paki po 25mg. Wszystko zajęło 20min i kosztowało 65zl licząc wizytę do apteki.

Koronawirus... Polecam :d
  • 959 / 137 / 0
Z dawki gram kody + gram pregaby zszedłem dziś na 100 mg baklo + 150 mg Pregabaliny. Czuję się znakomicie :D , skręta po kodzie nie czuć nic a nic, skręta po pregabie w ogóle. Skończył się już hajs na zabawę z kodą i trzeba się wymiksowac chociaż na miesiąc, dwa. A z Pregabaliny zejść z tych kosmicznych dawek które nie dają już praktycznie nic, a prowadzą do zguby

Baklofen nadał się do tego idealnie. Zaraz idę po fajki i energetyka do sklepu i dzień będzie fajny, a tak byłoby bardzo nieprzyjemnie

E: ten Baklofen to jest kurwa niesamowity, nawet walony w kinol ładuje się ze 40 minut do pełnych efektów działania %-D
Uwaga! Użytkownik Marcins96 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.