Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 910 / 0
Dobre dla początkującego leczenia lęków.Jak nie braliśmy benzo to potrafi nawet spoko uspokoić.Ale gdy już mamy doświadczenie z benzo to działanie hydro jest znikome.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 47 / 6 / 0
07 lipca 2020stuk pisze:
30 czerwca 2020Anabolik pisze:
Uważajcie duża dawka hydroksyzyny powoduje przedłużenie odstępu QT w zapisie EKG co może prowadzić do zaburzeń pracy pikawy

A efekt rekreacyjny czy leczniczy żaden tego leku %-D ( pisze o sobie )
To jest mit na moje, nie jest to potwierdzone.Badacze się spierają.Nie strasz przy sporadycznym użytku jest ok.
Leki mogące wydłużać odstęp QT dzielone są na kilka grup, już nie pamiętam dokładnie ale hydroksyzyna była bodajże w grupie leków która teoretycznie jakieś problemy może spowodować w połączeniu z innym lekiem wydłużającym QT. Warto też wziąć pod uwagę, że dopiero wydłużenie po za jakiś zakres daje objawy więc większość tych leków jest niebezpiecznych tylko dla osób z wrodzonym wydłużeniem. Brałem nie narkotyczny lek w dużej dawce z udowodnionym dużym ryzykiem i nic mi nie było mimo, że się właśnie trochę niepotrzebnie naczytałem.
  • 1489 / 92 / 2
@niklodypq
Wikipedia:
Działania niepożądane są podobne do występujących w przypadku stosowania wszystkich innych leków przeciwhistaminowych I generacji. Obejmują głównie nasiloną senność, euforię i hamowanie ośrodkowego układu nerwowego. Ponadto hydroksyzyna może wywoływać zaburzenia układu krzepnięcia, a nawet sama (w przypadku nadwrażliwości) być przyczyną wystąpienia objawów alergicznych. Może nasilać działanie podanych razem z nią depresantów, także tych narkotycznych (alkoholu, morfiny i kodeiny). Przez niektórych badaczy podejrzewana jest o łagodne działanie kardiotoksyczne[potrzebny przypis].
action movie:gun:
  • 1229 / 181 / 0
Prędzej chyba spotka się Yeti albo Wielką Stope niż osobe która miała euforie po hydroksyzynie xD
  • 3 / / 0
Hydro to raczej cukierki,biorę razem z suplementacją,prewencyjnie,stałe dawki,dosyć spore,miała pomoc z bezsennością i tak została na lata jako substytut alkoholu którego nadużywałem. Kilkukrotnie zapewniła odpowiednie tripy jako wspomagacz.
  • 8103 / 910 / 0
@Amthasian
Ostry trip był po połączeniu hydroksyzyny ? Bo z tego co mi wiadomo to koleżanka wzięła małą dawkę, wypiła trochę piw i miała zgona :rzyg: .Ale może ona jakaś nadwrażliwa.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1 / / 0
biore juz jakis czas, tolerka bardzo szybko rośnie
na początku miałam to na sen, bo często miałam paraliże po 20mg na noc
teraz na drżenie lub taki zwykły chill biorę (lęki) i jak normalnie 50mg rano lub co jakiś czas sobie jebne100mg na sen i jest git tylko człowiek senny w chuj na następny dzień
  • 3 / / 0
23 lipca 2020UJebany pisze:
@Amthasian
Ostry trip był po połączeniu hydroksyzyny ? Bo z tego co mi wiadomo to koleżanka wzięła małą dawkę, wypiła trochę piw i miała zgona :rzyg: .Ale może ona jakaś nadwrażliwa.
Jako utrwalacz fazy dobrze się sprawdziła,na dniach będę chyba próbował hydro z dexem zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 1664 / 301 / 0
Mam to w szafce i kompletnie nie mam pomysłu jak to wykorzystać... Na sen mi nie pomaga, alergii czy wyrzutu histaminy po kodzie nie mam... Pamiętam, jak dostawałem 100 mg i nic nie zauważyłem, nawet uboków. Wszędzie w szpitalach wciskają to jak jakieś panaceum - dla mnie to najwyżej placebo. Z antyhistamin pierwszej generacji to chyba tylko prometazyna ma jakiś sens i to jedynie jako wzmacniacz kody.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1229 / 181 / 0
Ja też zawsze się dziwiłem że to jest na recepte. Może jedynie w przypadku chęci zwiększenia działania jakiegoś innego leku może być przydatne. Może benzo itd ale nie wiem. Tak jak np niektóre neuroleptyki same w sobie są dla mnie bezużyteczne ale nadają się dobrze do podkręcenia działań benzo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.