Moja sytuacja wygląda tak, że odbywam karę 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata. Żeby zachować anonimowość nie powiem za co dokładnie, ale nie było to przestępstwo związane z narkotykami. Załóżmy teraz sytuację że zostanę przyłapany na posiadaniu 1-2g nielegalnych substancji (większych ilości nigdy nie kupuję) i pomimo zachowania najwyższych przepisów BHP zawsze mogę coś przeoczyć i w konsekwencji winę będzie mi się dało udowodnić. Czy w związku z tym, że już jestem aktualnie osobą karaną, z automatu poszedłbym do więzienia, czy jest szansa na wyrok w zawieszeniu, pomimo ze już jeden odbywam? Chciałbym sprowadzić z zagranicy parę egzotyków niedostępnych w polsce po 1 gramie, ale boję się przypału. Dużo prościej byłoby mi podjąć decyzję gdybym wiedział na pewno, że jednorazowa wpadka z 1g substancji nie miała by poważnych konsekwencji prawnych.
Ogólnie wyroków można mieć zawieszonych kilka zależy od sędziego i tego co ustslisz z swoim mecenasem ale to cienka linia sędzia może zawiesić koleiny wyrok ale nie musi
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.