czy moge sobie połączyć 100ml kropli walerianowych z (no wypiłam juz 200m 40%l) ale żadnej fazy, a mam tylko cinnarizunum hasco, naurovit 100mg i chlorprothixen zentiva 15mg x15 tabletek można tak?
24 kwietnia 2020Ankaaa pisze: na mnie tez zadne ziola jeszcze nie zadzialaly. waleriana stosowana kilka razy i nic.
Generalnie najwazniejsza jest forma podania - nalewka ? Wywar ? Odwar ? - jakość surowca itd
A takie badania to placebo ;)))
W jednym z badań podawano dzieciom z depresją kombinacje dziurawca, waleriany i passionflower herb – ziółka były dobrze tolerowane i 81-94% osób odnotowało zanik lub zmniejszenie się do lekkiego poziomu depresji czy też poprawę w wynikach szkolnych, problemów ze snem i innych problemów.
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23179673
Jak m znajdziecie kombinację leków które mają skuteczność 90proc to macie u mnie symboliczną (lub faktyczną) fladze ;)
Tylko jakiś klasyczny trunek proszę wybrać a nie whisky za 500zl ;)
Ps a może tym dzieciom wmówiono, że to działa. I one uwierdzyly ;)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
jestem podobnego zdania jak kolega @przodownik , nic z ziolowych rzeczy na mnie jeszcze nie zadzialalo i pewnie trzeba by wypic tego na hektolitry, albo juz predzej alkohol zawarty w tych preparatach by zadzialal. rowniez po kilku (nieudanych) probach nie zglebiam tematu, bo jesli nie dziala...to po co ? ale jestem pewna, ze wiele osob mogloby to potwierdzic.
tak samo ma sie sprawa z ziolami na sen, czytam gdzies opnie lekarza, ktory calymi latami zajmowal sie pacjentami cierpiacymi na bezsennosc i stwierdzil, ze leki ziolowe daja mierne rezultaty, o ile w ogole.
17 maja 2020Ankaaa pisze: a te przypadki ZS to nie byl czasem efekt jakiejs mieszanki innych subst.?
Próbujesz zachwiać obecna wiedzą chemiczna.
17 maja 2020Ankaaa pisze: nic z ziolowych rzeczy na mnie jeszcze nie zadzialalo i pewnie trzeba by wypic tego na hektolitry, albo juz predzej alkohol zawarty w tych preparatach by zadzialal. rowniez po kilku (nieudanych) probach nie zglebiam tematu, bo jesli nie dziala...to po co ? ale jestem pewna, ze wiele osob mogloby to potwierdzic.
17 maja 2020Ankaaa pisze: tak samo ma sie sprawa z ziolami na sen, czytam gdzies opnie lekarza, ktory calymi latami zajmowal sie pacjentami cierpiacymi na bezsennosc i stwierdzil, ze leki ziolowe daja mierne rezultaty, o
Btw jak lekarz przepisuje jakieś smieciowe tabletki albo ludzie kupują eksrrakty które z rośliną nie mają nic wspólnego to jakimś to działać ?
Wystawiłbym ze 300 artykułów, że zioła działają ale Ty i tak skwitujesz to pojedynczym stwierdzeniem :
- nie działają
- na mnie nie działają
- lekarze mowia, że nie działają (a co mają mówić jak im koncerny za to płacą)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.