Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 1100 / 273 / 0
-dostępność taka sama
-zawiera mniej kodeiny, 10 mg
-nie zawiera sulfogwajakolu
-zawiera za to tymianek, którego smak może Ci trochę przeszkadzać, gdy zacznie Ci się nim odbijać
jak cenowo względem thiocodinu to wychodzi, to nie wiem, ale są z pewnością jakieś powody jej małej popularności
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 566 / 27 / 0
Czy jeśli zrobimy 8h max 9h odstępu między dawkami kodeina działa lepiej niz jak robimy np 24h przerwy? Takie odnosze wrażenie ale może to jakieś placebo. W każdym bądź razie fajne %-D
  • 8 / / 0
Raczej to placebo. Na Kodeine dość szybko wyrabia sie tolerancja. Ja zaczynałem na początku od dawki 100 mg a na drugi raz (po 3 dniach) jak wziąłem tą samą dawke to nic nie poczułem. Dopiero jak następnym razem wziąłem 250 to było git. Dodatkowo dodam że to na 99% placebo bo dorzutki podczas brania kody nie działają a po 9 godzinach całkowicie nie zniknie ona z organizmu
  • 188 / 62 / 0
To jest racja, jak wrzucać kodę to najlepiej co dobę, w ciągu tak działa najlepiej. Dorzutki to tylko zafundowanie sobie dużych nerwów, bo kasa poszła a działania brak. Kilka razy się na tym przejechałem, więcej procederu owego nie powtarzam.
  • 510 / 110 / 0
Podszedłem dzisiaj jeszcze raz do tematu, poszedł allertec i po krótkim czasie 2 duże paki thiocodinu. Naprawdę zrobiło się miło, dorzuciłem jeszcze 1mg alpry, zamknięte oczy, muzyczka, w sumie jeszcze jedna paka zrobiłaby lepszą robotę, ale było ok, fajna opcja na jakiś wolny leniwy wieczór.
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 566 / 27 / 0
Pregabalina w moim odczuciu wydluza czas działania kody. Dzis poszlo 450mg pregi i 120mg(!)kodeiny. Troche cos czulem po pol godziny od wzięcia potem oslablo no i mowie koniec imprezy. Az tu nagle po 2godzinach tak mnie wjebało w kanape, dostalem wyrzutu histaminy i ciepełka. To nie placebo. Nie spodziewałem sie ze tak zadziała taka mikro dawka. Podkład z pregi fajna rzecz
  • 712 / 83 / 2
25 kwietnia 2020globus420 pisze:
Neoazarina to to samo co thiocodin ? tyle ze bez sulfogówna ? dostępnosc go taka sama ?
Nie do końca. W takiej dawce tymianek jest toksyczny. Nie pamiętam już na co. Czy obrywają nerki czy wątroba, ale ostrożnie z tym. Po jednej paczce czy nawet podejrzewam, że po kilku dniach nic Ci się nie stanie. To nie paracetamol. Ale z trojga złego z tych trzech źródeł kodeiny może być dopiero na trzecim miejscu, gdzie na pierwszym jest oczywiście roztwór antidolu z resztkami parasyfu.
26 kwietnia 2020Mondeeste pisze:
Czy jeśli zrobimy 8h max 9h odstępu między dawkami kodeina działa lepiej niz jak robimy np 24h przerwy? Takie odnosze wrażenie ale może to jakieś placebo. W każdym bądź razie fajne %-D
Lepiej nie, ale powinna już zadziałać. Enzym rozkładający kodeinę powinien na tyle się odbudować, że kodeina zostanie słusznie przerobiona. Placebo oczywiście. Jest kilka rzeczy co podbija, są one znane od dawna i nie ma co się łudzić, że podbije cokolwiek innego. Chociaż jak jeszcze brałem kodeinę to miałem to samo co Ty. Wieczne poszukiwanie święto graala. No w sumie jest, glutetimid - 300% silniejsze działanie kodeiny, 3x mniejsze dawkowanie %-D. Ale weź to znajdź. Działa: większość depresantów np. benzo, pregaba, eeee działa jeszcze grejpfrut, ja wolę po prostu gorzkiego, chyba białe są częściej gorzkie dlatego szukam zwykle białych, ale nie sądzę, że "białe" pomagają kodeinie, a te inne nie lub citrosept, pusty żołądek, kapryśność kodeiny jak było np. teraz u Ciebie co widać. kodeina Cię mocniej pokopała, bo tak i nie rozgryziesz tej zagadki.
26 kwietnia 2020AmatorTrampka pisze:
Raczej to placebo. Na Kodeine dość szybko wyrabia sie tolerancja. Ja zaczynałem na początku od dawki 100 mg a na drugi raz (po 3 dniach) jak wziąłem tą samą dawke to nic nie poczułem. Dopiero jak następnym razem wziąłem 250 to było git. Dodatkowo dodam że to na 99% placebo bo dorzutki podczas brania kody nie działają a po 9 godzinach całkowicie nie zniknie ona z organizmu
kodeina nie musi nigdzie "znikać". Ponieważ jest ona wykrywalna w moczu 48h-72h. Są ludzie tak wpierdoleni w kode, że zarzucają ją 3x dziennie po to, żeby nie czuć się źle. I powiesz, że na nich koda nie działa?
26 kwietnia 2020Mondeeste pisze:
Pregabalina w moim odczuciu wydluza czas działania kody. Dzis poszlo 450mg pregi i 120mg(!)kodeiny. Troche cos czulem po pol godziny od wzięcia potem oslablo no i mowie koniec imprezy. Az tu nagle po 2godzinach tak mnie wjebało w kanape, dostalem wyrzutu histaminy i ciepełka. To nie placebo. Nie spodziewałem sie ze tak zadziała taka mikro dawka. Podkład z pregi fajna rzecz
No napewno nie wydłuża działania kody jako opiatu. Ponieważ pregabalina jest w całości wydalana przez nerki, niemetabolizowana. Ale owszem może działać jak połączenie na rodzaj benzo + opio.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 5 / 0
witam.
mam kodeine z paracetamolem w tabletkach musujacych, czy jak to rozpuszcze to moge sobie z tego ekstrakcje zrobic? skoro paracetamol sie nie rozpuszcza w wodzie?
  • 1211 / 616 / 0
@dziwnamuzyka masz cały wątek na forum na ten temat, opcja szukaj się kłania:

efferalgan-codeine-dafalgan-codeine-t17660.html
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 1 / 0
W temacie przyjmowania kodeiny razem z SSRI/SNRI. Brałam najpierw escitalopram potem zmienione na sertalinę, a kodeinowego działania nie zauważyłam żadnego. Także odradzam bo tylko stracicie pieniążki. Nie wiem jak to jest z innymi opio ale PST, morfina powinny działać bez zmian.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.