etanol to jest straszne cholerstwo, mam wrażenie że nawet jak już ucieknę od opio, to ten alkohol jest wszędzie.
Na to jak ciężko go rzucić wpływają 3 rzeczy -
1. Jest wszędzie łatwo dostępny (żabka = alkoholowy)
2. Jest tani "poproszę 2 beczkowe supermocne, te za 1.99"
3. Jest akceptowalny społecznie "ej ze mną się nie napijesz"
Ciekawe jakby zareagowali jakbym (nie biorę nic i nie brałem nigdy I.V) powiedział "ej, ze mną sobie helu nie strzelisz"?
19 kwietnia 2020Dieu pisze: @spider321
etanol to jest straszne cholerstwo, mam wrażenie że nawet jak już ucieknę od opio, to ten alkohol jest wszędzie.
Na to jak ciężko go rzucić wpływają 3 rzeczy -
1. Jest wszędzie łatwo dostępny (żabka = alkoholowy)
2. Jest tani "poproszę 2 beczkowe supermocne, te za 1.99"
3. Jest akceptowalny społecznie "ej ze mną się nie napijesz"
Ciekawe jakby zareagowali jakbym (nie biorę nic i nie brałem nigdy I.V) powiedział "ej, ze mną sobie helu nie strzelisz"?
Do 1,5 roku bylo git,nie mialem ciśnień,mocna determinację by wytrwać w trzezwosci,ostatnie pół roku juz nie jest kolorowo,ciśnienie narasta,duposcisk sie zaciesnia
dziala tak jak brzmi
łatwo
ja latam
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.