Ze antyhistaminy wzmacniaja opio to prawda, ale czy wplywaja na wiekszy metabolizm kodeiny do morfiny?
post3285147.html?hilit=prometazyna%20morfiny#p3285147
post3241892.html?hilit=prometazyna%20morfiny#p3241892
post3103365.html?hilit=prometazyna%20morfiny#p3103365
nie czytałem tych postów, bo mam kurwa ciekawsze rzeczy do roboty, życzę użyć głowy, chwilę pomyśleć i nie rozumiem jaki problem ze znalezieniem
Szybkie pytanie - co myślicie o mixie kody (ok 450mg) z 50mg trazodonu oraz 25mg promazyny? To jedyne co mam pod ręka, a zasłyszałem że obie te substancje podbijają trochę działanie kody.
Miesiąc temu miałem tolerkę na poziomie minumum grama żeby się jako tako porobić. Około miesiąca jednak nie biorę i chciałbym żeby jakoś to na mnie zadziałało. Dodatkowo biorę fluoksetynę 40mg, ale dzisiaj nie brałem właśnie z zamiarem żeby ta koda trochę zadziałała.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.