Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Wrzucane w różne kolejności zawsze z przewagą DHC , nie wiem czy będzie mój głos będzie uwzględniony bo DHC działa o wiele dłużej nieco mocniej od samej kodeiny.
Co lepsze to zależy od dnia ale ostatnio dobrze czuje się po Tramalu na, DHC już tolerka jest już znaczna.
Po pierwsze zwykle tabletki mają więcej tramadolu niż thio czy antidol przez co nie chce się tak bardzo rzygać.
Po drugie, w moim przypadku jak brałem samą kodeine to było tak średnio. Dopiero jak po 30 minutach od wzięcia kody zapiłem piwkiem lub dwoma.
Po trzecie faza jest strasznie krótka (liche 3 godziny) w porównaniu do trampka po którym faza przeważnie trwa ok. 6 godzin.
Tak, euforia po tramcu jest krótka, jednak czuć uspokojenie, nooding no i te miłe dreszcze co moim zdaniem jest przyjemne.
powiedzmy o 20 startujesz, pijesz ze 4 piwa na imprezie, o 2 wracając siadasz w parku wrzucasz 300mg kody. bardzo czesto nawet mialem lepszą i dluzszą euforię niz bez alkoholu. sennosc po kodzie to tylko pierwsze razy. po kodzie nigdy nie mialem czegos takiego, zeby zasnąć nad klawiaturą, a po sedacyjnych helcomach dosc czesto i nieraz nie moglem ruszac przez tydzien ręką i podniesc szklanki bo nerw przygnieciony.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.