Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1600 / 548 / 0
Jedna faza na DXM szczególnie mnie zastanawia - zawsze była dysocjacja i różne dziwne efekty/zdarzenia, raz jednak wyszedłem na zewnątrz i zarzuciłem DXM, który wjechał mniej więcej godzinę po tym, jak zeszła mała (ale bardzo efektowna) dawka mj. Było to jedyne 300mg i jedna z pierwszych kilku faz na deksie w życiu. Oprócz efektów typu widzenie 360 stopni, mega wy*****oliło mi neuroprzekaźniki, momentami się odklejałem i wracałem na ziemię jakby maczając się i wynurzając z fazy. I rzecz w tym, że czułem się cały czas jak na superdawce jakiejś turbopiguły, jakbym srogo przedawkował MDMA, tylko bez negatywnych efektów. Euforia nie do opisania, orgazmy na całym ciele, w każdej jego komórce, mega boost adrenaliny, nie do opisania. Żaden euforyk/stymulant nigdy mnie tak nie porobił i w niczym nie przypominało to żadnej innej przygody z DXM. Ćpam już dość dużo i wiem, że to po prostu był mega wystrzał neuroprzekaźników, ale jak to możliwe po jednej paczce Acodinu?
  • 1974 / 523 / 0
Tak. Ładnie to opisałeś, miałem to samo po pierwszej paczce Acodinu %-D
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.