Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 213 • Strona 21 z 22
  • 1073 / 124 / 3
Róbcie z Hibiskusa. 19 zł kosztuje 1 kg na nastaw 5 l potrzeba nie wiem ile 50g? Na większe nie wiem bo nie robię ponad 5 l.
  • 1180 / 399 / 0
@Wincent Hibiskus spoko, też się nadaje jako dodatek poprawiający smak i aromat - myslę, że dobry dodatek do wina z ryżu czy żyta(z żyta akurat jeszcze nie robiłem, ale znajomy robił)
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Znalazlem,jak zrobic wino z cytryn z miodem.Po chinsku,ale so napisy ang.
https://www.youtube.com/watch?v=YjLfdSXsZD8
Oczywiscie,nie musi byc taki sloik,wystarczy zwykly.Nie tzrba tez dawac drozdzy,jak macie troche starego wina-niepasteryzowanego i bez siarki.
  • 326 / 13 / 0
Posucha na rynku, trudność ze zdobyciem fajnych rzeczy i rozpiętość tego procesu w czasie, brak kontaktów zmusiły mnie do ściągnięcia dzbanka nastawionego wina z sam nie wiem czego. Po wypiciu tego świństwa jestem czerwony na całej twarzy i szyi jak nigdy xD Naprawdę, wygląda to przekomicznie. Dlaczego tak się stało? Dodam, że w roztworze pływały jakieś małe czarne kulki, które jak opadły na dno dzbanka, stworzyły jakieś czarne pola na jego dnie xD

Edit: Minęła już lekko godzina od spożycia a ja nadal czerwony jak burak, wypieki i gorące policzki xD
  • 1180 / 399 / 0
jak kupujesz produkt wino owocowe- nie wiadomo z jakich owoców, nie wiadomo kto robił, mógł Ci sprzedać takie, które było kiepsko zrobione-zwietrzałe, ze słabo wyselekcjonowanych owoców etc. to się nie dziw. Żeby wyszło dobre wino owocowe- to trzeba się starannie przyłożyć, mieć jakieś doświadczenie chociaż, albo posłuchać kogoś kto juz robił nastaw. Przepisy z książek sa świetne. Ale dobrze jest mieć jeszcze troszkę doświadczenia
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1073 / 124 / 3
Ja jakiś czas temu sprzątałem w piwnicy i w jednym ze słoików co stał z 10 lat z truskaweczkami to się wino zrobiło z 0,3 l klepało zacnie ale tak wytrawne że o ja pierdolę.
  • 58 / 11 / 0
"Podczas fermentacji alkoholowej cukrów nie powstaje natomiast toksyczny metanol (którego źródłem w destylatach owocowych mogą być np. pektyny, ulegające degradacji podczas fermentacji alkoholowej)."
Cytat z artykułu o bimbrze na wikipedii. Na chłopski rozum w winie też powinien być metanol. Dlaczego więc go tam nie ma?
  • 1073 / 124 / 3
Ostatnio mam taki myk że jak ktoś pod hasiokiem wywala jakieś kompoty, soczki itp. w słoikach to zbieram zasładzam i zaszepiam drożdzami już 2 nastaw taki. Wina te są dobre.
  • 413 / 26 / 0
Takie sa najlepsze,te owocowe robione z domowych soków z słoików.Sam takie przywoże od rodziny ze wsi.
  • 3245 / 617 / 0
Produkcja wina.rar
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 213 • Strona 21 z 22
Newsy
[img]
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

[img]
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

[img]
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.