Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
Witam jesli 9 dni temu wziąłem 180 ug LSD to jak dzisiaj wezme 4g suszonych cubensisów to uda mi sie osiągnąć 4 stan psychodeliczny? Zwykle przy takich dawkach osiągałem ten stan ale nie wiem jak jest z tą tolerancją krzyżową. 9 dni wystarczy zeby byly takie same efekty albo minimalnie mniejsze? Różnica będzie zauważalna?
  • 3649 / 996 / 2
Raczej 9 dni za mało. Poczekaj jeszcze 5.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 153 / 41 / 0
@Rocky opowieści z krypty. Masz więcej takich śmiesznych historii wyssanych z palca?
  • 127 / 34 / 2
Bz kitu :D 15 g grzybów? jak piszesz, że się łamały to znaczy, że suszonych, tak xd
Ja Tobię też radzę TEGO nie brać.
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
  • 13 / / 0
04 lutego 2020Michal12321 pisze:
Witam jesli 9 dni temu wziąłem 180 ug LSD to jak dzisiaj wezme 4g suszonych cubensisów to uda mi sie osiągnąć 4 stan psychodeliczny? Zwykle przy takich dawkach osiągałem ten stan ale nie wiem jak jest z tą tolerancją krzyżową. 9 dni wystarczy zeby byly takie same efekty albo minimalnie mniejsze? Różnica będzie zauważalna?
LSD a psylocybina to są dwie różne substancje
Klepnie jak powinno ;) :grzybki:
Scalono/Imane Anys
CubensiS
Jaki sposób przechowywania najlepszy aby mocy nie straciły zbyt dużo ?
  • 2104 / 465 / 37
Wszystkie psychodeliki będące agonistami receptorów serotoninowych mają tolerancję krzyżową, dlatego grzyby po takiej przerwie mogą nie zadziałać z pełną mocą.
Lubisz koks?
  • 127 / 34 / 2
19 października 2015Słonowodna pisze:
Czy was też ogarnia takie paralizujace zimno podczas tripa?
mnie.
ale dopiero potem. nie na początku tripa tylko na afterglołie.
nie znalzałam też konkretnej i jednoznaczej odpowiedzi na to pytanie.
Jakby ktoś wiedział, albo miał jakieś pomysły to piszcie.
Nie mierzyłam sobie temp. chociaż to ciekawe spostrzeżenie, żeby to zrobić.
nie wiem czy z wątrobą wszystko ok i trzustką.. zastanawiam się też jak naturalnie chronić te narządy.
kurwa nie mam termometru.
@Rosa Staraj się nie cytować postów z 2015 roku, użytkownik i tak najpewniej Ci nie odpowie/Imane Anys
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
  • 99 / 46 / 0
05 lutego 2020Rosa pisze:
19 października 2015Słonowodna pisze:
Czy was też ogarnia takie paralizujace zimno podczas tripa?
mnie.
ale dopiero potem. nie na początku tripa tylko na afterglołie.
nie znalzałam też konkretnej i jednoznaczej odpowiedzi na to pytanie.
Jakby ktoś wiedział, albo miał jakieś pomysły to piszcie.
Nie mierzyłam sobie temp. chociaż to ciekawe spostrzeżenie, żeby to zrobić.
nie wiem czy z wątrobą wszystko ok i trzustką.. zastanawiam się też jak naturalnie chronić te narządy.
kurwa nie mam termometru.
@Rosa Staraj się nie cytować postów z 2015 roku, użytkownik i tak najpewniej Ci nie odpowie/Imane Anys
Też bardzo mocno odczuwam zimno w czasie tripa, nie wyobrażam sobie grzybów w chłodny dzień bez słońca, chyba że to letni wieczór. W takich momentach mam wrażenie jakbym zmieniał się w zwierzę zmiennocieplne. Nie wiem czy się nie mylę, ale wydaje mi się że modulacja receptorów serotoninowych ma w jakimś stopniu związek z kontrolą temperatury ciała. Podobny efekt odczuwam przez mj, co zawsze było nieprzyjemne w zimowej porze - tylko że mj potrafiła też utrudniać mi chłodzenie się w upalne dni. Tak, jakby skóra mojego ciała traciła zdolność odpowiedzi na warunki zewnętrzne i nie mogła kurczyć/rozszerzać naczyń krwionośnych albo pocić się. Ale z grzybami nigdy nie było mi za ciepło.
Z innych zabawnych efektów grzybów to, co pojawia sięw moim przypadku zawsze: intensywne ziewanie. Wręcz dzięki temu jestem w stanie stwierdzić kiedy zaczynam odczuwać pierwsze efekty, nie jest to bynajmniej ziewanie w oczekiwaniu na rozpoczęcie, bo występuje wtedy, kiedy rzeczy zaczynają się akurat dziać %-D
Jeśli chodzi o uczucie zimna to nieraz można natknąć się na jego opisy w trip raportach z grzybów, przy czym wielu ludzi często nie wiąże tego świadomie z tripem. Z kolei jeszcze chyba nigdy nie natknąłem się na żaden opis ziewania.
Są jeszcze jakieś inne nieoczywiste efekty które przychodzą wam do głowy?
  • 437 / 265 / 0
04 lutego 2020Halunek123 pisze:
Jaki sposób przechowywania najlepszy aby mocy nie straciły zbyt dużo ?
Szczelny pojemnik i zamrażarka. Latami mogą wtedy leżeć bez żadnego ryzyka.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 2 / 0
Witam
Jestem tutaj od kilku godzin i nie mam zielonego pojęcia jak się tu poruszać/tak się dzieje kiedy stary dziad bierze się za komputer/. W regulaminie piszą ze aby wejść na czat to muszę napisać posta w dziale tematycznym. i tu zaczynają się schody.Nie wiem czy tu gdzie teraz piszę to dział tematyczny czy czat.Poprzedni wpis zablokował moderator ze nie na temat.
Chcialbym się wymienić opiniami zbardziej doświadczonymi psychonautami . Sam zaliczyłem kilka podróży na truflach /ostatnia akcja była na 40gramach trufli Walchalla/ Napiszę więcej jak ten wpis przejdzie bo nie wie czy moderator znowu go nie odrzuci

@wojtaswojtas
Przenoszę do wątku ogólnego o grzybach - blackgoku
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).