Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
Astma i wszystko jasne. Szkoda chłopaka, ale z astmą powinien sobie odpuścić zabawy w opioidy, a przynajmniej zachować maksimum ostrożności.
  • 468 / 98 / 0
26 grudnia 2019STR88 pisze:
@mniemanolog, no tak, można przedawkować morfinę, i to wcale nie jest trudne. Owszem, oralnie o wiele trudniej przedawkować, ale co innego dożylnie. Chłopak nie miał tolerancji, do tego miał astmę, to też mogło na to wpłynąć. Wątpię, żeby cokolwiek miksował. Ktoś na forum doradzał mu 50mg (za duża dawka dla kogoś początkującego), może to wystarczyło?
Na forumowym czacie pisał, że „chyba trochę przedawkował”, i że czuł jak żar przechodzi mu przez żyły.
Jak to możliwe? Nie raz przez pomyłkę (po przerwie) i złe obliczenia brałam więcej, nawet 2x więcej niż tolerka pozwalała (tolerka na 60, zajebałam 120). Chłopak musiał strzelić naprawdę kosmiczną dawkę, kurwa... czytałam jego post, jak opisywał te ciepłe policzki i nogi z waty... Jestem w szoku. :(
If I could be free from the sinner in me
  • 924 / 138 / 0
Ja to bym chciała przedawkowac ale u mnie to chyba anty-możliwe. Może się kiedyś na tym przejade, tak mam dość tego gówna.
Ale bym pewnie alko musiała dodać a to moje najwieksze anty. No przez gardło mi nie przejdzie.
Cóż, nie musicie mówić że post ten jest głupi, sama o tym dobrze wiem.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 2814 / 367 / 0
28 grudnia 2019kanda pisze:
26 grudnia 2019STR88 pisze:
@mniemanolog, no tak, można przedawkować morfinę, i to wcale nie jest trudne. Owszem, oralnie o wiele trudniej przedawkować, ale co innego dożylnie. Chłopak nie miał tolerancji, do tego miał astmę, to też mogło na to wpłynąć. Wątpię, żeby cokolwiek miksował. Ktoś na forum doradzał mu 50mg (za duża dawka dla kogoś początkującego), może to wystarczyło?
Na forumowym czacie pisał, że „chyba trochę przedawkował”, i że czuł jak żar przechodzi mu przez żyły.
Jak to możliwe? Nie raz przez pomyłkę (po przerwie) i złe obliczenia brałam więcej, nawet 2x więcej niż tolerka pozwalała (tolerka na 60, zajebałam 120). Chłopak musiał strzelić naprawdę kosmiczną dawkę, kurwa... czytałam jego post, jak opisywał te ciepłe policzki i nogi z waty... Jestem w szoku. :(
Kurde jak to czytam to ...:( . Szkoda chlopaka kazdego człowieka szkoda bo zycie mamy tylko jedno albo az jedno , z tego co piszecie mial Astme i zero tolerki tak ? .. to tez daje do myslenia bo jak dawke za duza jebnol to wysepuje depresja oddechowa jesli dobrze pamietam ? On mial astme i juz koniec znamy wszyscy ... ale zastanawia mnie ile wziol ... ja od ponad 5lat ciezko choruje morfine mialem w szpitalu podawana 8razy dziennie po 40mg dozylnie z ampolek , i sam tez podawalek morfine z ampolek dozylnie ( nigdy nie przerabialem mst do roztworu ... ) , gdy bralem morfine p.o dochodzilem do dawki 1500mg ++ i po takiej dawce czulem troszeczke odrobinke tego raju jaki daje morfina . Ale do rzeczy .. gdy bralem kilka razy morfine z ampolek 3x20mg czyli 60mg na raz I.V czulem ze zyly az tak " Palą " goraco po zylach szlo cialo szczypalo itp .. chlopak musial przezyc koszmar ...:( .. poda ktos link do jego postu ? . A pomyslcie ile jest uzytkownikow z forum ktorzy np pisza posty ale nie sa jacys znani i umieraja ...
  • 328 / 24 / 0
straszne jest to jak w początkowym etapie ekscytacja z ćpania potrafi zaślepić logiczne myślenie. Dzięki Bogu żyje i się nie przekręciłem, a człowiek różne dziwne rzeczy w siebie ładował. Po czasie na trzeźwo to dopiero się rozumie, po czasie... ale czasami jest za późno. Tragedia dla rodziny, niestety, sam nie mam pojęcia co czują jego rodzice, ale potrafię sobie wyobrazić to piekło. Każde kolejne święta, które spędza się razem, będą kojarzyć się tylko i wyłącznie z tragedią. Śmierć dziecka, dla rodzica to prawie jak jego śmierć, uważajcie na siebie
  • 2897 / 619 / 10
@michass90, odnośnie tego palenia żył, to o tym właśnie napisał na czacie niedługo przed śmiercią. Napisał, że to poczuł. Nie wiem o jaki konkretnie post pytasz, ale ma ich mało na koncie, możesz wejść na profil i sobie sprawdzić.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 468 / 98 / 0
Może zajebał w tętnicę i stąd zgon? Bo skoro początkujący IV-owiec to wszystko jest możliwe... Tak jak pisałam, ciężko przedawkować apteczną majkę, a skoro chłop tęgi to tym bardziej... jeszcze gdyby to bym hera to bym zrozumiała, ale morfina?
Nie znałam go, ale szkoda, naprawdę szkoda...
If I could be free from the sinner in me
  • 5334 / 964 / 0
A mi się dziś posty @ohYeah przewinęły przypadkiem . Mnie to denerwuje jak ludzie piszą posty typu: " dobry ćpun, to martwy ćpun" , "dobrze że zdechł"
Wiem że to takie śmieszkowanie i klimat forum, ale nosz kurnia, jak się kogoś wirtualnie czytało to też szkoda tej osoby. Bo tak jakby się ją znało.
Może pierdacze bo trzeżwy od wigili siedzę, zdetoxowany i się zrobiłem taka miękka klucha emocjonalna.
Nawet nie pamiętam na co umarła, aż zajrze do narko Hyper Hall of Fame.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 199 / 26 / 0
26 grudnia 2019AnnaS pisze:
Straszna śmierć! Plus choroby, pech wiele czynników złożyło się na to.
Najgorsze,że nie dostał drugiej szansy od losu i współczuję jego rodzinie.
Oby takich wiadomości było jak najmniej, najlepiej 0.
A co w niej strasznego? Strasznie to jest umierać w łożku robiąc pod siebie jak zwierze. A tak w pełni sił po prostu trochę pobolało potem przysnął i cyk nawet nie zczaił że umiera, A nawet jeśli źle myślę i cierpi się trochę bardziej przy przedawkowaniu dużym to jednak morfina musi całkiem znieczulić ból. Cóż zazdroszczę mu i chętnie bym się zamienił
  • 2814 / 367 / 0
29 grudnia 2019STR88 pisze:
@michass90, odnośnie tego palenia żył, to o tym właśnie napisał na czacie niedługo przed śmiercią. Napisał, że to poczuł. Nie wiem o jaki konkretnie post pytasz, ale ma ich mało na koncie, możesz wejść na profil i sobie sprawdzić.
Nawet nie wiem jaki login mial itp ..wiec wdzieczny bym byl za podanie . jesli chodzi o trafienie w tętnice .. to napisze cos od siebie .. na poczatku przygody z IV mialem ze 2 razy przypadek ze trafilem w tetnice i podalem sobie ... cala reka odrazu jest taka jakbysmy pokrzywa sie oparzyli bable zaczerwieniona i bol wewnatrz reki i strasznie goraca reka jest przechodzi wszystko po okolo 2godz .
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.