Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 77 / 8 / 0
26 grudnia 2019HICY pisze:
Można łączyć metylofenidat z lekami z grupy SSRI ? Ktoś tak robił i może podzielić sie doświadczeniami?
Łączyłem z sertralina.
Ogólnie nic specjalnego, fajerwerków nie ma na takim połączeniu. Nie czuć zbytnio boosta serotoniny, jedynie na serce mocno wjeżdża (wiadomo, im większa dawka tym bardziej).
Przy 50mg sertry ed + (2x50mg MPH ed) nie czuć za bardzo efektów.
Przy 100mg sertry + (2x50mg MPH ed)
ciśnienie cały czas lekko w górę, ale generalnie człowiek spokojniejszy, mniej czuć gdy MPH przestaje działać.
150mg sertraliny + (2x50mg MPH ed) ciśnienie bardzo mocno w górę, ciągły ból głowy, krew z nosa przy smarkami, duży niepokój około godzinkę po zjedzeniu MPH (nieprzyjemnie wchodzi). Dodatkowo bezsenność.
Ogólnie MPH z sertralina imo bardzo chvjowe połączenie. Nie polecam.
Za to dobrze wchodzi z clonami %-D ale połączenie zgubne w dłuższej perspektywie wiec tez nie polecam, wręcz odradzam.
  • 18 / 1 / 0
Widzę po postach że ciężko z rezepta na MPH, 2lata temu miałem chemioterapie (rak jądra) po chemii miałem cholerne problemy z pamięcią, koncentracja itp. Ma to nawet swoją nazwę "chemobrain". Obecnie jest dużo lepiej niż zaraz po chemii ale dalej jest dużo gorzej niż przed chemią, najgorzej z koncentracja i zapominaniem nazw czy imion. Nie ma żadnej oficjalnej farmakoterapi na to ale w paru artykułach naukowych nawet polskich można przeczytać że MHP moża zastosować. Ktoś prubował zdobyć z chemobrain receptę na metylo? Jest sens z czymś takim iść do psychiatry? W tym roku poszedłem na studia i czuję się jak grubas biegnący maraton na Saharze
  • 20 / 2 / 0
Raz z sertraliną spróbowałem to mi tylko humor ostro w dół zjechał. Jak ktoś juz bierze powyżej 2 tyg. SSRI to może inaczej działac, bo juz są rozkręcone. Jak ktoś chce zaczynać SSRI z MPH to nie polecam. A tak na marginesie, jak ktoś chce się uczyć to tego nie wciągajcie %-D juz lepiej pod język dać, wtedy biodostępnośc 100%, normalnie połknięta to koło 30%. A jak wciągacie to szybko wjedzie, bedzie mocniejszy i szybszy peak, ale też szybko zjedzie, a nie o to tu chodzi...
  • 2429 / 579 / 155
@polar07, tak, jak najbardziej mówiłam o włączeniu metylofenidatu, gdy SSRI są już rozkręcone, osobiście byłam wtedy na nich już od kilku miesięcy i dopiero zaczęłam regularnie zażywać MPH.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 55 / 0
28 grudnia 2019HICY pisze:
Widzę po postach że ciężko z rezepta na MPH, 2lata temu miałem chemioterapie (rak jądra) po chemii miałem cholerne problemy z pamięcią, koncentracja itp. Ma to nawet swoją nazwę "chemobrain". Obecnie jest dużo lepiej niż zaraz po chemii ale dalej jest dużo gorzej niż przed chemią, najgorzej z koncentracja i zapominaniem nazw czy imion. Nie ma żadnej oficjalnej farmakoterapi na to ale w paru artykułach naukowych nawet polskich można przeczytać że MHP moża zastosować. Ktoś prubował zdobyć z chemobrain receptę na metylo? Jest sens z czymś takim iść do psychiatry? W tym roku poszedłem na studia i czuję się jak grubas biegnący maraton na Saharze
Myślę, że nie powinno być problemu jeśli nie trafisz na matoła. Weź ze sobą na wizytę wspomniane artykuły, badania i powinno być ok. Lekarze mają prawo wypisywać leki off-label po uprzednim zebraniu zgody od pacjenta.
  • 256 / 8 / 0
Już myślałem ze będzie to kolejny cudowny lek który mnie wyciągnie z tego stanu. 3 opaksy Medikinetu po 50 zł i chuj by strzelił. Wydałem na leki tyle ze szkoda gadać. Kolejny lek leci w kosz.
Pierdole ta medycynę. Wracam do CBT.
Uwaga! Użytkownik justrelax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 55 / 0
28 grudnia 2019polar07 pisze:
Raz z sertraliną spróbowałem to mi tylko humor ostro w dół zjechał. Jak ktoś juz bierze powyżej 2 tyg. SSRI to może inaczej działac, bo juz są rozkręcone. Jak ktoś chce zaczynać SSRI z MPH to nie polecam. A tak na marginesie, jak ktoś chce się uczyć to tego nie wciągajcie %-D juz lepiej pod język dać, wtedy biodostępnośc 100%, normalnie połknięta to koło 30%. A jak wciągacie to szybko wjedzie, bedzie mocniejszy i szybszy peak, ale też szybko zjedzie, a nie o to tu chodzi...
Źródło tych rewelacji o biodostępności?
  • 29 / 5 / 0
Czy kupujecie metylofenidat że zniżką? Dostałem receptę refindowaną nie wiem czy to pomyłka, czy coś się zmieniło, czy ktoś tutaj ma ten lek z refundacją?
  • 2429 / 579 / 155
@Panoramiks, tak, dostaję na ryczałt, leczyłam się na ADD, jak byłam jeszcze niepełnoletnia i nadal dostaję ze zniżką. Nic, tylko się cieszyć, 60 zł a 8,17 to jednak różnica :mniam:
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 55 / 0
To raczej dostajecie na refundację przez błąd lekarza, który może kiedyś wyskoczyć z siana przez to.
Zablokowany
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.