Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 228 / 43 / 0
Po co mieszać z wodą.
Ja przypomniałem sobie fajny sposób, ktory stosowalem przy trampkach retardach.
Nic nowego, po prostu kruszę wszystko na kartce od zeszytu i z niej sypie wszystko do ryjca po czym zapijam ulubionym soczkiem Cappy.
  • 2 / / 0
@ZadnyWiedzy wlasnie to nie pierwszy raz z koda co prawda odświetnie ale taka dawka mi nierobila skutkow ubocznych i pirwszy raz zdazylo mi sie takie coś, możliwe jest że to interakcj z czymś co wcześniej jadłem ? Mam alergie na kurz a poszedlem na strych gdzie zawsze zaczynaja mnie swedziec rece jak czegoś dotkne.Znalazlem w domu clemastin i jak ręką odjął, leżal na połce ale z tej swedzenia niemoglem sie skupic zeby znalesc antyhistamine.
  • 22 / 3 / 0
Fakt, że te tabletki nie są jakieś specjalnie smaczne, ale bez przesady xD. Ja po prostu biorę, przegryzam, popijam herbatą albo sokiem i jest ok.
  • 17 / 4 / 0
Kurwa nie znoszę tego smaku, czy istnieje coś ohydniejszego od tabsów thio? Dla mnie to jest duży odruch wymiotny i nie wyobrażam sobie rozgryzać tabletek w ustach.
A więc na spożytkowanie mam taki sposób: Wszystko ugnieść na pył, sam robie to wrzucając tabletki to szklanki i ugniatając czymś. Potem gdy mamy już taki pył wsypujemy do japy i zapijamy czymś smakowym żeby pozbyć się tego gorzkiego posmaku. Przy 480mg i wyżej polecam sobie sypać na 2 razy.
also też macie taką srakę po thiocodinie? Jedyny skutek uboczny tego preparatu który u siebie zauważyłem.
Uwaga! Użytkownik MATRIXD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2116 / 634 / 0
@MATRIXD mam wrażenie, że kiedyś (nie pamiętam dokładniej, od dawna tjoko nie biorę bo nawet nie smyrnie) zmienili formułę tabletki na mniej gryzącą język, kiedyś dosłownie wypalała bruzdy na języku i w jamie ustnej, mam taką pamiątkę po okresie 'thiocodinowym'. Co do pytania o gorszy smak - podobno benzydamina (nie piłam, nie wiem), na pewno dobre, wykręcające gębę PST z niedostępnych już serii oraz DHC, obojętnie czy samo skruszone na jebany pył, czy też może robione na IR z SR 'moją' metodą z sodą. Soda dodatkowo zapewnia wspaniałe wrażenia... Nawet do dawania jej w kabel (w celu zmiany pH) nie mogę się przyzwyczaić, z innymi środkami jak np. fentanyl dobrze sprawia się glicerol 85%. Ale wracając do tematu...

Dziwne to rozwolnienie, raczej w drugą stronę powinno to działać, ew. sulfogwajakol mógłby podrażniać śluzówkę żołądka i coś tam mieszać... Ale generalnie nie, nie spotkałam się z rozwolnieniem podczas brania kodeiny. Zmień preparat (Antidol-Thioco, syrop-tabletki itp.) i zobacz, czy ustąpi.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 416 / 58 / 0
Za pierwszym razem jak bralem to to faktycznie byl szok, smak tabletek byl okropny. Ale teraz to juz na luzie, nie jest źle. Już wódka jest gorsza
  • 72 / 4 / 0
Słuchajcie, dziwna sprawa mnie spotkała. Kiedyś kodzicho dawało mi przyjemność, zazwyczaj był to Thiocodin co by się nie pierdolić za dużo z ekstrakcją no i było git, dawki ~300mg robiły robotę, wyrzut histaminy też był wiadomo, ale bez tragedii. Potem trochę przerwy, a teraz raczej biorę rekreacyjnie, raz na miesiąc max sobie zafunduję taki wieczorek. No i pojawił się bardzo chujowy problem, mianowicie zamiast przyjemnego kodeinowego grzanka pojawia się ostry wyrzut histaminy, do takiego stopnia, że w sumie to już chyba faza histaminowa... gorąco w buzie, ciało wręcz kuje, cała spuchnięta jestem. Tragedia. Czy to może być wina Thio, powinnam spróbować czystej kody? Czy może ja coś robię źle???
  • 2116 / 634 / 0
@welltsmerza niektórzy mają z tego przyjemność, zwłaszcza przy majkowych pins and needles. Niektórzy nie i używają leków antyhistaminowych. Starsze generacje (na Rp raczej) dodatkowo podbijają działanie kodeiny, te nowsze nie wywołują senności, ale są OTC w aptece. Dwie-trzy tabletki na 20 min przed kodeiną i będzie okej, tylko bez tych elementów z histaminą... Mnie osobiście to osłabiało działanie, do morfiny też nigdy nie bralam anyhistamin, ale rozumiem ludzi z 'drugiego obozu'.

Możesz spróbować ekstrakcji z Antidolu, tylko dokładnie przeczytaj instrukcję, by nie rozpuścić paracetamolu zamiast kodeiny.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 72 / 4 / 0

↑ up

Mam właśnie prometazynę, mówisz żeby zarzucić ją 20min przed kodą i będzie git? Dziś próbuję 150mg antka i 150mg thio. No i nie wiem jak z tą prometazyną zadziałać bo nikt na forum od antyhistamin nie odpisuje... 10mg na pierwszy raz będzie chyba okej co?

17 wrz 2023 - scalenie postów + wycięto niepotrzebny cytat - d5
12 grudnia 2019weltsmerza pisze:
Mam właśnie prometazynę, mówisz żeby zarzucić ją 20min przed kodą i będzie git? Dziś próbuję 150mg antka i 150mg thio. No i nie wiem jak z tą prometazyną zadziałać bo nikt na forum od antyhistamin nie odpisuje... 10mg na pierwszy raz będzie chyba okej co?
Niestety git nie było. Nuda i wkurw bo znowu nie porobiło jak trzeba. Plus wyłącznie za brak wyrzutu histaminy, ale nie po to szukałam tej prometazyny mając już hydroksyzynę w szafie.. Może dawka była za mała, chociaż nigdy wcześniej tego nie brałam. :trucizna: Brak już słów na tę kodę.
  • 11 / / 0
Brałam thiocodin chyba z 4-5 razy z dużymi odstępami czasu pomiędzy (ostatnio ponad 2 tyg temu). Zazwyczaj 300mg mi wystarczało dzisiaj wziełam 260mg jakieś 1,5 h temu, na pusty, żołądek rozgryzając tabletki i nadal kompletnie nic nie czuje absolutnie nic zastanawiam się czy za mała dawka? Co poszło nie tak?
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.