Tzn co konkretnie "robi"? Wypijasz kilka herbat i jesteś odtruty? : )
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
19 listopada 2019BodTram pisze: Wziąłem większą ilość Tramalu wczoraj , byłem na ciągu krótkim, dokładałem te tramale jak cukierki, przedawkowałem , jakas padaczka chyba , drugi raz cos takiego w moim życiu i pytanie do was , cy przez takie cos te ataki padaczki nie będą pojawiały się w większych ilościach , oczywiście nie biorąc trama lub rozsądne dawki , od pierwszego razu a lat sporo upłynęło , nic i sie nie działo, okazem zdrowia byłem (jestem przejściowe kłopoty) ,sport, jedzenie dobre itp
17 listopada 2019nieprzysiadalna pisze: @Jaylin uważaj z tym naltreksonem, ja po dłuższej przerwie od opio + jednorazowej wpadce z bpr jakoś tak dwa tygodnie przed wejściem nań, po pierwszej dawce naltreksonu dostałam tak hardkorowego skręta, jak nigdy wcześniej (a później tylko raz - jak za wcześnie włączyłam bpr nie wyplukawszy się porządnie z mietka... tyle ze ten po naltreksonie trwał dłużej i był nawet nieco bardziej intensywny). A też nie miałam wtedy jakiegoś długiego opio-stażu. Nie mówię, że musi tak być, ale licz się z tym, że może...
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe