Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Są tabletki podpoliczkowe: 1tab: 100ng, 200ng i 400ng. Działanie po 30min. Przed następną trzeba odczekać 4-8h.
Areozol działa inaczej, szybciej się wchłania i nie da się go porównać z działaniem podpoliczkowym tabletek.
-------------------
09 października 2019michass90 pisze: W ostatnich kilku dniach probowalem fenta roznych firm actavis , matrifen , durogesic , fentamx . Te same dawki 75ug . Mimo ze mam 100tki z kazdego wymienionego .. i actawis spisal sie wg mnie najlepiej oczywiscie mowie o podaniu podjezykowym i podpoliczkowym .. dex moze wypowiesz sie czemu tak jest i od czego to zalezy . Nmw od pojemnosci plastra na cm2 ? Bo nic do glowy mi nie przychodzi ..
Scalono. taurinnn
04 listopada 2019TrzymamSzafe pisze: Słaby ten fentanyl, w szpitalu mi go ostatnio dali więcej niż pewnie wiele osób wyćpa przez całe życiePo jakichś 2 tygodniach jak już tolerka podskoczyła na tyle, że nie spałem nieważne po jakiej dawce (musieli pożyczać z porodówki jakiś miks leków, bo żadne opio czy benzo na mnie nie działało
Z tego co słyszałem to była to ketamina, jakiś neuroleptyk, fentanyl i jakieś benzo) to czułem ten profil działania i nie umywa się do kodeiny. Zero euforii, sama sedacja. Co nie przeszkadzało mi pokazywać paluszkiem, że boli i trzeba więcej;) W ten oto sposób zaliczyłem sobie prawie dwa miesiące ciągu na fentanylu na koszt podatnika, niestety w końcu zaczęli zmniejszać dawki...
@michass90 sąludzie,którzy są na wlewie ciągłym + pompa z fenta. Jest też Pani (nie mam pewności, czy jeszcze żyje), która miała 38 plastrów z fenta 100ug przyklejone jednocześnie. Nie było gdzie kleić, bo skóra odparzona. Znajomy lekarz medycyny paliatywnej opowiadał też że w latach 90tych byli ludzie z nieresekcyjnymi nowotworami płuc, którzy dziennie gram morfiny dożylnie przyjmowali. Ale to są i były pojedyncze przypadki. Generalnie mamy do czynienia z opiofobią i problemem bólu na oddziałach. Lekarze boją się leczyć ból i przez to pacjenci cierpią, choć nie powinni
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.