Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 155 / 11 / 1
może być zwykła, ale musisz odflitrować. zobacz temat o ekstarkcji z mst 200
  • 182 / 34 / 0
Ekstrakcja - podanie i . m , a do mięśnia nie ładujemy tylko ampułek ?
  • 2807 / 364 / 0
Jak dla mnie podanie domiesniowe to tylko ampolki nie ryzykowalbym bym roztworu z tabletek . Co do samego dzialania wejscie po okolo 1-2 min dzialanie rowniez calkiem przyjemne zalezne od dawki
  • 27 / 2 / 0
Może skrobnie ktoś coś więcej o ryzyku związanym z domięśniowym podaniem dobrze przefiltrowanego roztworu z tabletek?
  • 2429 / 579 / 155
@szymon369, w przypadku tabletek niestety nawet dobre przefiltrowanie nie daje nam gwarancji uniknięcia zakażenia czy innych nieprzyjemności. Dlatego moja zasada jest taka - dla maksimum bezpieczeństwa i.m. tylko z ampułek. Biodostępność co prawda tylko trochę niższa niż i.v., ale nie podejmowałabym się hukania przerobionych tabletek i.m. Ryzyko jest chyba nawet większe niż przy podaniu śródskórnym - pirogen, ropień, martwica tkanek...Zresztą majkę z ampułek i tak czuć lepiej niż z przerobionych tabsów, więc ta sama dawka i.m. z ampułki ugrzeje Cię za pewnie mocniej niż taka sama z przerobionych tabsów i.v.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 2 / 0
Dzięki za odpowiedź. No tak, podejrzewałem że o to chodzi. Jednak czy szansa na wystąpienie tych negatywnych skutków jest jakoś znacząco wyższa w przypadku i.m. względem i.v.? (jak wiadomo ludzie strzelają i.v. masowo z tego typu roztworów) Wydaje mi się, że i.v. daje równie duże szanse na różne zakażenia, pirogen itp. Czy się mylę?
  • 1931 / 317 / 0
Powiem tak, iv nigdy nie miałem problemów żadnych. Raz przypadkiem wypadłem z żyły i wjebalem się w mięsień, chuj tam - rezultat: rozcięcie ropnia na sorze i tydzień sączenia się ropy - ohyda - przez ranę otwartą i drenaż. Przy i.m. zastrzyki wbrew pozorom są trudne i konsekwencje znacznie bardziej niebezpieczne niż przy iv i sc
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Ja podaje normalnie sevredol. Skrobię powłokę rozkruszam drobniutko łyżką. Na łyżkę wsypuje drobniutki sevredol już sproszkowany . Mieszam z natrii Chloridum i pod zapalniczkę lub palnik.

Potrafiłem robić 5 zastrzyków sevredolu dziennie wszystko sterylnie nigdy żadnych problemów poza opuchlizną która schodziła po dwóch dniach

scalono - starysteve
  • 325 / 50 / 0
@Despero334

Servedol nie ma w składzie wosku, więc jest bezpieczniejszy niż MST przy podaniu i.m.
  • 100 / 35 / 2
Z tego co kojarze sa do kupienia jakies filtry strzykawkowe czy jak to sie tam dokladnie nazywa? Wie ktos cos? Tak zeby mozna bylo przefiltrowac taki roztwor i podac go bezpiecznie i.m, Co do roznicy przy waleniu w zyle i waleniu w miesien jest ona ogromna jesli chodzi o bezpieczenstwo. Podanie domiesniowe czegokolwiek zle oczyszczonego niemal w 100% skutkowac bedzie ropniem i cieciem dupy. Miesien ma to do siebie, ze zostaje w nim to co podamy oprocz roztworu. Podajac dozylnie przezyjemy podajac niemal wszystko. Sam kiedys bylem na tyle pojebany, ze zaciagajac majke z MST z kukera/lyzki nie filtrowalem wcale roztworu co by nie zostalo nic na filtrze i najczesciej troche wokol zostaje, normalnie z kukera/lyzki zaciagalem dziubkiem od strzykawki z farfoclami i podawalem igla "siodemka", gdyz "szostka" sie zapychala pod wplywem wiekszych nierozpuszczonych kawalkow. Nie bylo to madre i nie polecam, a wrecz odradzam i zabraniam takich praktyk, ale jak towar, nawet zanieczyszczony czy z cialami stalymi przejdzie przez pluca i serce nie powodujac zatoru to nic sie nie stanie. Przy podaniu domiesniowym kazdy najdrobniejszy syf zwykle zostanie w miesniu powodujac zwykle ropnia, ktorego mozna usunac jedynie chirurgicznie.
Biodostępność co prawda tylko trochę niższa niż i.v., ale nie podejmowałabym się hukania przerobionych tabletek i.m.
@taurinnn, kto jak kto, ale Ty powinnas wiedziec, ze biodostepnosc przy podaniu i.v. = biodostepnosci przy podaniu i.m. i wynosi 100%. Gdzie niby ucieka te kilka czy kilkanascie procent przy podaniu i.m. %-D ?
To ja- Maykel85/Maykel855. Do tamtych kont nie pamietam hasel. Jesli chcesz sie ze mna skontaktowac pisz przez forum, najlepiej uzywajac strony privnote.com.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.