28 lutego 201904pain pisze: Od około 8 lat mam zaburzenia odżywiania.
Co do tematu to wydaje mi się, że każda mocniejsza substancja działa w miarę dobrze jeżeli stosujemy ją w odpowiedni sposób, i ciężko byłoby wybrać konkretnego faworyta.
Równiez od lat zmagam sie z ed (coś na pograniczu any i bulimii), ostatnio w razie napadów odkuwam się głównie dulcobisem, jednak wiem, że na dłuższą metę tak nie pociągnę. Moje pytanie brzmi, która z substancji, które wymieniłeś będzie najbepieczniejsza? Aktualnie biorę sertralinę (z powodu bpd), żadnego wysiłku nie mam (po wysiłku fizycznym łatwiej o napad), noooo ogólnie zalezy mi na substancji która zniwluje mi napady (nie mylić z głodem fizycznym) ale nie rozjebie do reszty organizmu
Ten lek to oczywiście metamfetamina. Jest ona uznanym i zatwierdzonym lekiem w USA.
https://www.duckduckgo.com/url?sa=t&source= ... Qh-eirk0b0
Mam nadzieję, że dobrze wkleiłem link tego pdf-a, bo używam teraz telefonu i jest to dosyć utrudnione.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe