Subtelną, ale odczuwalną różnicę widzę w zasadzie dzień po dniu. Niektórzy twierdzą, że zioło osiąga swoje optymalne właściwości po ok 6 miesiącach curing'u.
Topy cały czas nabierają kształtu (zamykają się w sobie wraz z utratą wody) tracąc objętość.
Z dnia na dzień coraz lepiej się to mieli, a same kwiatki błyszczą coraz bardziej od trichomów.
Zastanawiam się, czy (potencjalny) zbiór z moich Passion 1 x Early Skunk nie potraktować częściowo (lub w całości) wodą (water curing). Podobno smak i dym są nieporównywalnie lepsze, niż przy tradycyjnym curing'u.
Odpadków będzie z tego tyle, że i z 5 g (albo i więcej) haszu można zrobić.
Polecam przestawienie się na tryb samowystarczalności i kupowanie tylko wyjątkowych sztosów pokroju Blueberry Kush (który śni mi się po nocach jeszcze czasami - chyba najlepsza Indica, jaką paliłem) :)
-------------------
W sensie ta herbatę chciałem waporyzować, żeby trochę zaoszczędzić. Ma ktoś doświadczenie, czy do takich celów bardzo odbiega jakością od standardowych suszy cbd?
Scalono. taurinnn
A oto wspomniany wyżej zbiór z Amnesia Haze x Durban Poison po kilku tygodniach curingu (słoik 0.75 L)
Ja natomiast jakoś tak spontanicznie wyszło że jadę jutro z rana na festiwal a skończył mi się zapasik i "na już" to mi się nie udało nic załatwić dzisiaj :(
Będę kombinował na miejscu
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Widziałem kilka filmików ludzi, którzy odwiedzili Santiago (de Chile) po legalizacji zioła. Ja ostatni raz byłem tam w 2014 - czyli jeszcze przed.
Każdy z nich idąc przez centrum mówił "ale tu czuć zielskiem!!". Podejrzewam, że gdybym tam teraz poleciał, ogarnięcie tematu zajęłoby mi tyle, co przejazd metrem do centrum (10 minut) i namierzenie źródła zapachu (najpewniej jakiś "rasta pub").
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.