Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Rzygalem na czarno
O dziwo po glupiej kodeinie czasem czuje jak mnie bierze na rzygi po szlugu
06 czerwca 2020Alenn pisze: od 4 dni wymiotuje po wzieciu oxy 80mg, nie chodzi o za duza dawke bo taka akurat mnie robi, wezme jest dobrze i po godzinie musze isc sie wyrzygac, ostatnio tak mialem rok temu ale po 3 dniach mi przeszlo wie ktos czemu tak sie dzieje?
Pamiętam jak kiedyś po tramcu strzeliłam rzygusiem przy mamie. Dosłownie to był strzał, śmiałam sie potem z tego.
Polecam herbatki ziołowe przed opio, dla mnie działają cuda
10 listopada 2009chillout bejb pisze: Dzisiaj po thiocodinie miałam maksymalne nudności, ciepła miętowa herbatka okazała się nieskuteczna. Po 5 minutach w toalecie jednak wszystko wróciło do normy, czuję się dobrze i cieszę się z uroków niestety schodzącej już kodeiny. Lepiej przeboleć te 5 minut i poczuć ulgę niż powstrzymywać na siłę.
PS nadal mi niedobrze, ale przynajmneij juz nie rzygam
W strachu przed zimną porą
mamiona żarzącym blaskiem
popaloną dłonią
zdejmę szalik, rękawiczki, buty, czapkę
znowu to zrobię
by kolejny ostatni raz
biec w ogień
bo we mnie płomień zgasł
19 października 2020marioluigi pisze: Pamiętam jak kiedyś po tramcu strzeliłam rzygusiem przy mamie. Dosłownie to był strzał, śmiałam sie potem z tego.
Polecam herbatki ziołowe przed opio, dla mnie działają cuda
Zdecydowanie gorsze mdlosci mam na pusty zoladek i z fajkami do tego. wiec zjesc cos lekkiego z 1/2 godziny przed, a z fajkami ostroznie
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.