...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 987 / 38 / 0
[mention]tatramocna[/mention] U mnie wręcz odwrotnie, im mniej piję, tym więcej ćpam. Ogólnie zawsze staram się raczej ograniczać jak mam zły humor, a jak mam dobry, to mnie bardziej ciągnie do odlotu. Ale to też nie metoda :D
Ogólnie sport obniża ciśnienie na dragi, bo jak człowiek ledwo na nogach stoi, to nic mu się już nie chce, a i czas szybciej leci :D
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1009 / 42 / 0
A ja znów jak się dobrze porobię na siłce to zaczynam mieć ciśnienie jak by tu sobie wynagrodzić ten wysiłek xD
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 605 / 90 / 0
@SpalamTo, exactly :D
Układ nagrody się odzywa.
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 3244 / 555 / 0
Zjazd potreningowy, nie ma lekko co wy sobie myśleliscie że będziecie spełnieni? Ludzie na to latami.pracują katujac się na treningach :D
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 567 / 53 / 0
Początek detoxu od piguł fety palenia szlugow ( wszystko na raz ) był ciężki, szybko wpadam w uzależnienia. Ciężko się zasypialo na trzeźwo oj ciężko. . . Wieczorem kiedy nie mogłem przestac o tym myśleć odpalalem na yt Live Trip albo dokumentalny o negatywnych skutkach cpania. Na mnie działało, zniechecając do przyjęcia jakiejkolwiek dawki, nawet zapalenia lufy.
Predzej martwy niz slaby
  • 50 / 2 / 0
Cześć, odświeżam wątek.

Partner walczy z uzależnieniem od koksu.

Teraz już 8 dzień w domu bez dragow (dodam ze poprzednie wszystkie detoksy i wycieczki na terapie nie wypaliły bo zwiał), chyba spróbujemy na spokojnie w domu tym razem .

On bardzo chce to rzucić i wiem bo widzial ze bardzo walczy .

Jak mu pomoc i jak go motywować lub się zwracać w domu ? Co może pomoc? Proszę Pomóżcie jak domowo uspokoić i ogarnąć takiego typa !! Dziękuje
  • 977 / 223 / 0
Wysłać go na psychoterapie grupową, a potem praca na indywidualnych zajęciach, nic skuteczniejszego jeszcze na wyjście z uzależnienia nie wymyślili.
Żeby to miało ręce i nogi trzeba wprowadzić zmiany do swojego życia, zmienić procesy myślowe oraz to co siedzi w głowie. Jest to bardzo trudne do zrobienia w warunkach domowych, bo zwyczajnie nie posiadamy narzędzi jak to zrobić. Samo utrzymanie abstynencji to za mało.
Z takich podstawowych zaleceń: odciąć się całkowicie od towarzystwa które bierze, powyrzucać ich numery telefonu itd, pozbyć się z domu przedmiotów które kojarzą się z narkotykami, bo te wyzwalają głody, poszukać jakiegoś konstruktywnego zajęcia, nowe hobby, zainteresowań, unikać miejsc które kojarzą się z ćpaniem, ogólnie unikać wszystkiego co się z ćpaniem kojarzy. Można sobie zrobić bilans strat, co straciłem przez ćpanie i za każdym razem, gdy przychodzi głód wzmacniać te negatywne symptomy oraz pozytywne co mi da życie bez narkotyków. Poszukać jakiś trzeźwych nowych relacji, może w Waszej okolicy są spotkania NA? Można wprowadzić Program 24h i program HALT (do wygooglowania).
  • 1290 / 367 / 0
Na rzucanie kokainy bardzo dobre jest 300 mg 5-HTP z rana. Przypuszczam, że SSRI też będzie pomocne aczkolwiek może być za silne i może mu poryć beret zbytnio. Akurat 5-HTP na kilka miesięcy jest zupełnie bezpieczne jeśli chodzi o mózg.
Również w miksie do tego często ale nie zawsze pomocne jest zioło. Człowiek na fazie to szczęśliwy człowiek, a jak już się wjebie w zioło, to rzucanie zioła nie jest trudne. W ogóle minimalna dawka to jedna sztuka na tydzień np. w sobotę i efekty czuć cały tydzień. Choć u niektórych występuje odwrotny efekt, ale to zależy od osoby i rodzaju używki, że po ziole następuje duża chęć przypierdolenia czegoś innego, aczkolwiek to nie zawsze występuje.
CBD też może być pomocne.
Kompletne odciecie od kasy i wydzielanie jedzenia / używek przez kogoś innego. Kompletne bo inaczej uzbiera na koks albo jakieś inne zamienniki.
  • 640 / 119 / 0
Napady złości i głody narkotykowe bardzo dobrze hamuje agmatyna. Suplement obecnie jest dostępny na Allegro za ok. 60-70 zł. Przekaż facetowi, że naprawdę poczuje ulgę po przyjęciu 500-1000 mg. Mnie zawsze ratowała w najgorszych chwilach. Tylko niech bierze doraźnie i tylko wtedy, gdy źle się będzie czuł, bo za szybko uwierzy, że już jest zdrowy, jadąc na tym od rana do wieczora.

Aha i po paru dniach może dostać sraczki, ale ja wolałem sraczkę niż ten cholerny ból w środku głowy, który znają tylko narkusy.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 624 / 0
Siłownia domowa, niech się spoci naturalnie i rozgrzeje receptory na tlen, a nie na kokainę. To skuteczna pomocna terapia, nie chodzi mi o zapierdalanie na profesjonalnej siłowni ze sztangą 120kg lub więcej, tylko aktywność fizyczna nawet z kilkukilogramowym ciężarkiem w zaciszu domowych pieleszy.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.