Przede wszystkim on musi tego tak na prawdę chcieć, ale tak na prawdę, nie na chwilę, bo inaczej nic z tego.
A z takich praktycznych rad, to wykasowanie fb, zmiana numeru telefonu, urwanie CAŁKOWICIE kontaktów z ludźmi uzależnienionymi, znalezienie sobie jakiegoś zajęcia (sport czy coś), pilnuj go, odetnij fundusze (jak ma kartę do bankomatu to zabierz).
Fajnie, że chcesz mu pomóc, będzie ciężko, ale warto walczyć! Może terapia? Są darmowe i dają l4 do pracy. Tam są ludzie którzy są w stanie mu pomóc.
Ale jak się woli oszukiwać samemu siebie i po 3 dniach znów się wali to dziewczyno, nie warto. ON MUSI TEGO CHCIEĆ.
07 czerwca 2019Akinom123 pisze: Defpruf jak mogę spytać, co spowodowało, że naprawdę chciałeś z tym skończyć? I to zostawiłeś? Mój facet bierze, niby chce z tym skończyć, ale ja wiem że dopóki nie przyjmie pomocy to sam nie da sobie z tym rady. Ma doły, płacze, zarzeka się że to ostatni raz, a po 3dniach znów sypie kreski. Nie wiem już co robić, co mówić żeby chciał skorzystać z terapii. Czasem mam ochotę go kopnąć w tylek, a czasem jest mi go tak szkoda, bo wiem że to choroba i on sobie z tym rady nie daje. Ehh
I jeszcze jedno... to gówno naprawdę rysuje głowę - bardzo łatwo o depresję czy myśli samobójcze. Ja miałem tylko myśli - choć do próby wcale nie było daleko... Ciężko dostrzec sens w czymkolwiek zwłaszcza na początku. Jeden z moich znajomych (uzależniony) powiesił się... piszę to, bo lepiej żebyś wiedziała z czym się oboje mierzycie.
Scalono. misspill
Dałeś mi nadzieję, że faktycznie jeśli się chce to można. Trzymam kciuki za Ciebie, nigdy się nie poddawaj.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.