Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 9461 / 1855 / 2
„Terapia szokowa”, czyli agoniści receptor 5-HT2A w leczeniu
depresji i lęku
1
Joanna Stefaniuk
1Wydział Farmaceutyczny z O.A.M., Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
e-mail: joanna.stefaniuk@op.pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 370 / 37 / 0
Warto zaznaczyć, że narkomani nie powinni przeprowadzać na sobie ani na innych tego typu terapii.
Winne one się odbywać pod okiem eksperta z wiedzą na temat psychoterapii, farmakologii oraz wpływie używek na człowieka (fizycznym i psychicznym) oraz po dokładnym przebadaniu delikwenta
  • 1290 / 366 / 0
To dlatego jestem taki zdrowy, a z setke albo wiecej kwasow zjadlem.
  • 239 / 51 / 0
ja sie wyleczylem z depresji tripen DXM+trawa ale chjj z tego bo dzis i tak wale opiaty i klony
ja nawet nie chodze
ja latam
  • 5 / 1 / 0
https://youtu.be/QNFhveAhsII

Tutaj można też wiele się na ten temat dowiedzieć. Poruszane są tematy konkretnych badań i eksperymentów, które fajnie i łatwo pokazują działanie psychodelikow na różne zaburzenia psychiczne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.