Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 2877 / 266 / 0
ja już dawno potrafię to przewalczyć, robię co chcę lub co powinienem, przy codziennej konsumpcji można żyć 100% normalnie, nawet udało mi się (choć to było najtrudniejsze i trwało latami bez powodzenia) ogarnąć walkę z pacmanem i potrafię już normalnie się odżywiać, choć wiadomo trochę kusi, ale mimo wsystko to też kwestia przyzwyczajenia i wygrania z własnymi myślami, to najtrudniejsze chyba

a kiedyś, jak zaczynałem jarać to jak schodziła faza to 90% przypadków kończyło się snem, muliło mnie tak, że było to aż nie do opanowania

w sumie gówno wynika z tego co napisałem, ale może komuś pokaże, że po paleniu można naprawdę zrobić wszystko, trzeba tylko bardzo mocno nastawić psychikę na inne myślenie niż wyjebane na wszystko
  • 506 / 102 / 0
11 czerwca 2019KiTaWlad pisze:
Kilka stron wcześniej byla dyskusja nt. zapachu konopii w piwach
Nie chodzi o żadne walory smakowe, a jest to "efekt uboczny" w piwach o jasnych butelkach (chodzi o wszystkie zielone jak Perla, Namysłów czy inne), gdy zostaja wystawione na światło słoneczne.
Nie wiem czy pamięć mnie nie myli, ale bodajże do teraz nie dowiedziono dlaczego tak się dzieje.
W pewnym stopniu to chyba wyjaśniono już dawno, bo pamiętam, że czytałem o tym pare lat temu albo w Logo albo w Świat Wiedzy. W necie też co nieco jest napisane:

"Zielone butelki mają to do siebie, że przepuszczają więcej światła, aniżeli butelki brązowe czy puszki. Te ostatnie światła nie przepuszczają w ogóle. A światło piwu szkodzi. To dlatego nie zawsze warto kupować dobre piwo w hipermarketach, gdzie naświetlenie jest potężne. Jeżeli już musisz kupić w markecie coś smacznego, sięgaj z tyłu półki – to moja dobra rada. Unikniesz nieprzyjemnych zapachów związanych z rozpadem substancji pochodzących z chmielu pod wpływem naświetlenia. Nazywa się to fotoliza.

Fotoliza to zjawisko niepożądane dla piwa, zaś najbardziej są na nią narażone trunki właśnie w zielonych butelkach. Zapach, który możemy wyczuć w Lechu, Grolschu czy Heinekenie przypomina niektórym chmiel. Wiele osób wybiera świadomie piwo w zielonej butelce właśnie dla tego zapachu. Nikt nie pomyślał jednak, że jeśli byłoby to normalne, to piwa w brązowych butelkach czy puszkach posiadałyby ten sam aromat. Jest on kojarzony ze smrodem wydzielanym przez skunksa; to ewidentna wada. Producenci zauważyli jednak popyt na takie piwo i nic z tym nie robią, a ponoć nawet wzmacniają ten zapach. Pochodzi on od rozpadu związków z chmielu, więc aby był lepiej wyczuwalny, należy trochę szczodrzej chmielić brzeczkę.

Za zapach skunksa w piwie odpowiada związek o nazwie izopentenylomerkaptan. Jeśli chcecie zaszpanować przed jakąś niewiastą walącą Lecha z dużej butelki, polecam zapamiętać. Trochę lansu zawsze się przyda. Fotoliza alfakwasów i izopentenylomerkaptan – to trzeba wiedzieć."
  • 567 / 50 / 0
Mi piwo desperados wydaje sie ze ma cos wspolnego z mj.Patrzac na kapsel i ogolnie producent pisalo ze netherlands xd .Jak dla mnie niema lepszego piwa do jarania niz to .
THC :liść:
  • 2877 / 266 / 0
a ja nie wiem jak ten klasyczny desperados [z tequilą] może smakować na jakiejkolwiek fazie, dla mnie to okropne, ale wiem znam parę osób, co to o dziwo lubią
  • 2534 / 597 / 0
“Niektóre z terpenów występujących w chmielu to micren, beta-pinen i alfa-humulen. Terpeny te są powszechnie spotykane w marihuanie i są odpowiedzialne za jej “kwiatowy” zapach[...]W 2002 roku, grupa biologów molekularnych z Wielkiej Brytanii i USA potwierdziła molekularne cechy strukturalne pomiędzy chmielem i marihuaną. Odkryto również, że istniało wiele innych roślin, które miały podobne cechy co chmiel i konopie, przez co włączono je do rodziny roślin Cannabinaceae"
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2534 / 597 / 0
11 czerwca 2019siostrorelanium pisze:
Co robicie na tzw. "zjezdzie"? Tzn kiedy puszcza i powieki robia sie ciezkie jak glazy a czlowiek nie ma sily dupy ruszyc ani palcem kiwnac. Wiadomo, najlatwiej isc spac :-) Mozna tez lubic ten stan i sobie fazowac jeszcze, aczkolwiek to walka z sennoscia tak troche. Ja lubie wtedy sie obezrec czyms zajebiscie smacznym jakis obiadek czy fastfoodzik np KFC. I spac %-D
Ja akurat kocham ten etap. Taka mega czystość na bani,miły ciężki bodyhigh.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 828 / 253 / 0
Również lubię.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 567 / 50 / 0
Czy mocno intensywny wysilek fizyczny moze w jakikolwiek sposob przyspieszyc oczyszczenie THC z organizmu ?
THC :liść:
  • 995 / 104 / 0
Dokladnie wlasnie - bodyhigh. To slowo. Po prostu ziolo juz siedzi tylko na ciele a glowa jest faktycznie spokojna i wyciszona. Cieszenie sie tym stanem jest raczej dla wprawionych (oczy na sile sie zamykaja a sen jest jak orgazm).
Codeine420 pisze:
11 czerwca 2019siostrorelanium pisze:
Co robicie na tzw. "zjezdzie"? Tzn kiedy puszcza i powieki robia sie ciezkie jak glazy a czlowiek nie ma sily dupy ruszyc ani palcem kiwnac. Wiadomo, najlatwiej isc spac :-) Mozna tez lubic ten stan i sobie fazowac jeszcze, aczkolwiek to walka z sennoscia tak troche. Ja lubie wtedy sie obezrec czyms zajebiscie smacznym jakis obiadek czy fastfoodzik np KFC. I spac %-D
Ja akurat kocham ten etap. Taka mega czystość na bani,miły ciężki bodyhigh.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
No ja wczoraj myślałem że nie dojdę do łóżka tylko usnę przed kompem. A fajniejszy "bodyhigh" mam na wejściu jak zaczynam mieć lekkie ręce, nogi i później całe ciało, wtedy fajnie jest się wbić do łóżka i odpalić jakąś sesje ASMR.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.