sertralina w dawkach 50 mg - 100 mg dobrze działa aktywizująco.Chilloutu nie osiągniesz raczej, ale powinno Ciebie pobudzić.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Byłem z nią u psychiatry, narobiła scen, przepisał jej neuroleptyk ale jakiś taki słaby bo w ogóle nie ma różnicy. Myślę, zasugerować anydepa, tylko nie wiem jakiego. Co by się sprawdziło w napadach depresji. @Psychopath coś podobno bierze na ataki agresji związane z objawami depresyjnymi, możesz powiedzieć, co?
Trzeba będzie brać wyższą dawkę stale.
@ZX
Na agresję IMO lepiej sprawdzają się neuroleptyki, np. Tiapryd o budowie benzamidu jest niezły, taki trochę nietypowy i nie wpływa na funkcje lokomotoryczne w dużym stopniu.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Paroksetyne brałem w ilości 20 mg najbardziej dokuczający objaw uboczny to , spadek libido, który zanikł podczas terapi w ramach htz testosteronem który trwa do dzisiaj ponieważ mam już swoje lata , to terapię testosteronem planuję dożywotnio.
Obecnie leci fluvoksamina plus malutkie dawki kwetiapiny, diazepam okazjonalnie do innych używek.
co do efektu terapeutycznego, na razie baaardzo subtelne działanie, być może nawet placebo
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.