Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 909 / 0
No kurde a ja myślałem, ze jeśli chodzi o CBD to Hiszpania jest o wiele bardziej rozwinięta w rozprowadzaniu tego a tu taki myk.No nie wierze...
Ciekawe, czy dalej w Polsce będzie CBD bo z tego co się doczytałem to na cala Unie Europejska ma wejść podobno takie prawo.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12618 / 2439 / 0
"Wydano także zakaz spożywania CBD przez ludzi."
Jesteśmy niewolnikami : ) Niedługo zaczną zakazywać zdrowo się odżywiać. Za posiadanie 3 g sałatki owocowej grozić będą 3 lata...
  • 1864 / 699 / 0
Koncerny farmaceutyczne zaczynają tracić klientów przez CBD i kombinują jak położyć na nim swoje brudne łapska i mieć monopol... Bo przecież tak być nie może że ludzie leczą się sami, naturalnie, mają wpierdalać tabletki, a nie używać jakieś oleje. Będzie jak z e-papierosami coś czuję.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 12618 / 2439 / 0
Wiecie, dlaczego nikt nie walczy z bieluniem, czy z wilczą jagodą? Bo nie mają medycznego zastosowania...
  • 1974 / 525 / 0
Poleci ktoś jakiś mocny olejek cbd, do vapowania w e-pecie?

Będę wdzięczny za prywatną wiadomość ze sprawdzonym info. :świnia:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1864 / 699 / 0
W USA koncern farmaceutyczny już kombinuje by CBD było lekiem, a nie suplementem. Oznaczałoby to zmiecenie z rynku wszystkich produktów z CBD i dało wyłączność koncernowi na sprzedaż leku opartego na CBD za grubą kasiore...
https://www.weednews.pl/usa-czy-cbd-bed ... 0-rocznie/
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2714 / 513 / 0
Tyle, że jeśli w USA będzie lekiem to będą musiały zostać zachowane normy, tak samo jak w przypadku normalnej medycznej marihuany z THC i rekreacyjnej.

W przypadku naszego kraju oczywistym minusem byłaby cena oraz pewnie dostępność. Plusem byłby koniec z zawyżaniem stężenia CBD i skończyłyby się wałki. Często susz CBD np. z allegro sprzedawany jest w etykietach rodem z dopalaczy - produkt nie do spożycia przez ludzi etc.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1864 / 699 / 0
@UltraViolence Czytałeś jaki może być roczny koszt kuracji jeśli stałby się lekiem? To jakiś kosmos %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 8103 / 909 / 0
W bardziej rozwiniętych krajach medyczna i rekreacyjna marihuana jest dozwolona, ale mimo tego firmy farmaceutyczne i tak trzepią kasę na lekach psychotropowych oraz przeciwbólowych.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1864 / 699 / 0
@UJebany
Badania nad tym tematem wciąż mogą zaskakiwać, ale wielu pacjentów już decyduje się na stosowanie olejów CBD. Badanie z 2016 r. opublikowane w Journal of Health Affairs wykazało, że w stanach, gdzie zalegalizowano medyczne konopie indyjskie, ilość recept na leki przeciwlękowe spadła średnio o 562 dawki na lekarza rocznie.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?