Należy wpierw usunąć pleśń fizycznie w miarę możliwości, potem zrobić olejek gazem, aby ten produkt rozpuścić w alkoholu etylowym i przefiltrować przez filtr 0.2 mikrona. =)
http://skunkpharmresearch.com/salvaging ... aterial-2/
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Od dwóch tygodni mam problem w foliaku a mianowicie pojawiła się pleśń/grzyb na topach barwy, szarej/brązowej, po naciśnięciu rozpada się, jest puste w środku. Teraz moja pilna prośba do forumowiczów, mam nadzieję że zdobędę dzięki wam ważne informacje jak się tego pozbyć I zapobiegać infekcji innych roślin wobec czego bardzo proszę o wskazówki bądź rozwiązania jakie mogę zastosować bez większej straty plonów. Przyznam szczerze, że scialem kilka topków aby nie zainfekować. wyższych partii krzaka.
Używam boostera na pąki raz w tygodniu 10ml na 1l wody.
Z góry dziękuję serdecznie wszystkim za zaangażowanie oraz sugestie.
Pozdrawiam
Grower amator
https://zapodaj.net/cc8d418ed37ad.jpg.html https://zapodaj.net/930d9c5a89bc3.jpg.html https://zapodaj.net/5a926b901a6d0.jpg.html https://zapodaj.net/2ceb486bfa7a2.jpg.html
https://zapodaj.net/8bc0ec6d17f73.jpg.html https://zapodaj.net/2de8a5a4f8e21.jpg.html https://zapodaj.net/e045e3dc7b2b4.jpg.html https://zapodaj.net/e43702523a7d4.jpg.html
popraw linki do zdjęć \ TiJaz
ogloszenie-zasady-wstawiania-zdjec-wazne-t56351.html
Wtedy pozostaje tylko wymycie materiału w roztworze sody z sokiem z cytryny i ponowne wysuszenie. Palić jednak takie coś... jedynie na makumbę.
31 maja 2019SoulTrance pisze: Jest kilka czynników, których nadmiar będzie skutkował "zepsuciem się" Marysi, a mówiąc dokładniej "utratą jakości".
1. Ciepło - może wysuszyć lepkie od żywicy topy. Narażenie na nadmierną temperaturę może sprawić, że THCA zostanie przekształcone do CBNA i CBN. Kannabinol (CBN) ma właściwości psychoaktywne, ale jego efekty są zauważalnie krótsze w porównaniu z THC. Przechowywanie konopi we właściwych warunkach zachowuje THC, zapobiegając jego konwersji do CBN (kannabinol).
2. Światło - ekspozycja na światło może mieć negatywny wpływ na jakość i liczbę trichomów. Jeśli swoją marihuanę chcesz przeznaczyć na koncentrat lub pyłek, musisz upewnić się, że gruczoły żywiczne nie są uszkodzone. Trichomy odpowiedzialne są za powstawanie kannabinoidów i terpenów.
3. Powietrze -może przeszkodzić w zakonserwowaniu marihuany. Dostęp zbyt dużej ilości powietrza sprawi, że trawka wyschnie a to wpłynie na jej moc i smak.
4. Nadmierne dotykanie -może to spowodować, że trichomy spadną z topa, czego efektem będzie mniejsza moc. To dlatego powszechną praktyką w sklepach z legalną marihuaną jest podawanie jej za pomocą specjalnych pałeczek.
No i wilgoć, ale to chyba oczywiste. Nie chcemy jarać spleśniałych topów...![]()
Nie ma się co łudzić - nie raz i nie dwa jaraliśmy pleśń.
Tu masz filmik:
EDIT: jakiś mod mógłby w sumie przenieść parę ostatnich postów do wątku ogólnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/niemcycrack.jpg)
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet
Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eatingdisorders.jpg)
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki
Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.